Vad är cancer?

Cancer är samlingsnamnet på cirka 200 olika sjukdomar. De vanligaste cancerformerna i Sverige är: prostatacancer, bröstcancer, tjock- och ändtarmscancer, hudcancer och lungcancer.

När du har cancer

Cancerbeskedet kan förändra vardagen både för den sjuke och dem som står nära. Kom ihåg att du inte är ensam – varje år får drygt 61 000 personer i Sverige en cancerdiagnos, 65 procent blir botade och många andra kan leva med cancern som en ”kronisk” sjukdom.

"Getterna är så fulla av liv"

Cancern förändrade Malin Tyrén Bakken. Hon bestämde sig för att säga ja i stället för nej. Ja till att gifta om sig och ja till att skaffa getter.

Livet vi inte fick fortsätta leva

I maj är det fyra år sedan Pia Inbergs man Lars-Arne drabbades av prostatacancer. Det här är berättelsen om tiden från att Lars-Arne fick sitt cancerbesked till att han stillsamt somnade in i Pias armar.

Glädjebesked om Kims tumörer

Kim Stevnsborgs senaste läkarbesök blev en glädjefest. Av elva tumörer i hjärnan finns nu bara fem kvar. Även i levern har en tumör försvunnit och de övriga två minskat rejält. Detta tack vare nya målriktade läkemedel som Kim delvis testat i en klinisk studie.

Jag måste röra på mig

Tränaren, kostrådgivaren Leila Söderholm berättar om oron i livet efter att hon drabbats av tarmcancer. Men humor, rörelse och att vara öppen med sin sjukdom har hjälpt henne att behålla drivet och glädjen.