Matmiljön påverkar

Vår matmiljö - den fysiska och sociala miljön vi lever i - påverkar våra matvanor och vår hälsa.

Läs om matmiljö

Vår matmiljö - den fysiska och sociala miljön vi lever i - påverkar våra matvanor och vår hälsa.

Läs om matmiljö

Skräpmat uppdukat på ett bord

Cancerframkallande eller inte?

Är socker, aspartam, chips och kaffe cancerframkallande – vad säger forskningen? Vår expert sticker hål på myterna.

Sant och falskt om cancer

Vad hände med min mat?

Vem har egentligen makten över maten i våra liv? I den här serien berättar vi om hur matmiljön påverkar dig och hur du kan påverka den. 

Läs mer om matmiljö

Vad säger forskningen om levnadsvanor och cancer?

Kan valen vi gör i vardagen påverka risken för cancer längre fram i livet? Sveriges främsta forskare förklarar hur mat och rörelse påverkar vår hälsa.

Se alla filmer på Youtube

Illustration av ett hus som symboliserar radon i husgrund.

Arbetsmiljö och omgivning

Det är inte bara våra levnadsvanor som utgör en cancerrisk. Även kemikalier, strålning och partiklar i luft och vatten kan innebära en ökad risk.

Om påverkan från miljön

Källor

International Agency for Research on Cancer

International Agency for Research on Cancer är Världshälsoorganisationens organ som utför och samordnar forskning för att bekämpa cancer.

World Cancer Research Fund 

World Cancer Research Fund är en icke vinstdrivande organisation som bland annat finansierar forskning om levnadsvanor och cancerrisk och analyserar vetenskapliga data om hur kost, fysisk aktivitet och kroppsvikt påverkar cancerrisken.

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.