I Sverige får en av tre ett cancerbesked under sin livstid. För att färre ska drabbas och fler ska överleva finansierar vi den främsta forskningen, sprider kunskap om cancer och påverkar beslutsfattare i viktiga frågor.

Vi är en fristående, ideell insamlingsorganisation. Vi får inget statligt stöd utan är helt beroende av gåvor. Var med och bidra till att föra forskningen framåt – tillsammans besegrar vi cancer!

Samtal kring runt bord

Gör skillnad på jobbet

Att besegra cancer är ett stort och envist arbete på många fronter. Bli en del av oss och jobba med något som känns meningsfullt varje dag.

Att jobba på Cancerfonden

Se lediga jobb

Vi finansierar svensk cancerforskning

Sedan 1951 har Cancerfonden delat ut 12 miljarder kronor till svensk cancerforskning. Överlevnaden i cancer har mer än fördubblats under samma tid. Under 2020 avsattes 801 miljoner kronor vilket är den största satsningen hittills.

Pressrum

Vi hjälper journalister med fakta, statistik och kommentarer. Vi förmedlar även kontakter med forskare, läkare, patientföreningar, drabbade och närstående. 

Till pressrummet

Ett 90-konto är för dig som givare en bekräftelse på att insamlingen sköts på ett ansvarsfullt sätt och att pengarna går till ändamålet utan oskäliga kostnader.

Följ vårt kvalitetsarbete

Senaste nyheterna

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.