Vår vision är att besegra cancer. Genom att finansiera den främsta forskningen, sprida kunskap om cancer och påverka beslutsfattare i viktiga frågor, arbetar vi för att färre ska drabbas och fler ska överleva cancer.  

Cancerfonden är en fristående, ideell organisation utan statligt stöd. Vårt arbete är helt beroende av testamenten och gåvor från privatpersoner och företag.  

Vi är en av de största finansiärerna av svensk cancerforskning. Sedan 1951 har vi delat ut nära 16 miljarder kronor till de främsta forskningsprojekten i Sverige. Överlevnaden i cancer har mer än fördubblats under samma tid.  

Tack vare forskningens framsteg överlever i dag sju av tio som får cancer. Vi har kommit långt, men vi är inte framme än.

Så länge vi behövs

Vi finns här för alla som behöver oss, så länge vi behövs. Vi ska besegra cancer och vi ger aldrig upp.

Gör skillnad på jobbet

Att besegra cancer är ett stort och envist arbete på många fronter. Bli en del av oss och jobba med något som känns meningsfullt varje dag.

Att jobba på Cancerfonden

Se lediga jobb

Stötta livsviktig cancerforskning


Ge en gåva nu

Ge företagsgåva

Press

Pressrum

Vi hjälper journalister med fakta, statistik och kommentarer. Vi förmedlar även kontakter med forskare, läkare, patientföreningar, drabbade och närstående. 

Gå till pressrummet

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.