Våra ambassadörer

Våra ambassadörer sprider kunskap och berättar om vårt arbete i kampen mot cancer. Läs om deras engagemang.

Våra ambassadörer sprider kunskap och berättar om vårt arbete i kampen mot cancer. Läs om deras engagemang.

Stötta livsviktig cancerforskning


Ge en gåva nu

Ge företagsgåva

Om vårt ambassadörsprogram

Från och med 2013 arbetar vi med ett ambassadörsprogram där ambassadörerna får ett brett och långsiktigt uppdrag som representanter för flera av Cancerfondens centrala frågor.

Ambassadörerna har i uppgift att hjälpa oss att sprida kunskap om cancerfrågan ur olika aspekter och om Cancerfondens arbete i kampen mot cancer.

För att färre ska drabbas av cancer är det viktigt för oss att nå ut med kunskap om hur man genom att leva hälsosamt kan minska risken att bli sjuk.

Den folkkära idrottaren Magdalena Forsberg ska tillsammans med stjärnkocken Paul Svensson hjälpa till att inspirera till en hälsosam livsstil.

Leo Razzak vet hur det är att leva med cancer i sin absoluta närhet: ”Jag är ju den person som stått vid sidolinjen och sett de komplexa och tuffa cancerbehandlingar som pappa gått igenom”, berättar han.

En av tre får cancer, men alla drabbas. Det är ett budskap från Cancerfonden som kan vara svårt att ta in, men en sanning som både Pamela Andersson och Kjell Wilhelmsen är smärtsamt medvetena om.

År 2012 drabbades Pamela av cancer men efter fyra tuffa år av behandlingar, läkarbesök och ständig oro, fick hon ett fantastiskt besked – tumören i hennes hjärna har krympt och är inte längre aktiv.

Kjell Wilhelmsen diagnostiserades med bröstcancer 2015 och valde att vara öppen med sin sjukdomshistoria. Att få fler män att våga prata om cancer ser han som en viktig del av sitt ambassadörskap.

Folkkäre journalisten, skådespelaren och programledaren Sven Melander, som också var vår ambassadör, avled 31 mars 2022 efter en längre tids cancersjukdom. Läs mer om Sven Melanders ambassadörskap.

Ulrika Årehed Kågström, Cancerfondens generalsekreterare

Våra ambassadörer hjälper oss att sprida kunskap om cancer genom att dela med sig av kunskap och erfarenheter. Vi är tacksamma och stolta över deras engagemang.

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.