Nya, spännande forskningsresultat visar att mindre omfattande kirurgi vid bröstcancer räcker. Lyssna på cancerforskaren Jana de Boniface i podden Glöd för att få veta varför detta är superviktigt.
Jim fick sin diagnos året han fyllde femtio. Innan diagnosen var han aldrig sjuk. Men den här gången kände han att något var fel i kroppen. Jim hade fått en cancer som heter Pseudomyxoma Peritonei (PMP).
Attfåett nytt bröst efter bröstcancer ska höja livskvaliteten. Men blir det alltid så? Forskaren och plastikkirurgen Emma Hansson vill att kvinnor ska få mer att säga till om i val av metod.
Målet var att Lotta skulle tillbaka till cykeln och börja leda pass igen. Ur det föddes idén om en helg: Cancertrampet. Där kan Lotta vara med och leda och där kan de samla in pengar.
Med ett stort engagemang för frågor som rör hälsa, cancer och forskningens utveckling är Kronprinsessans engagemang som kampanjens beskyddare en viktig del i kampen mot cancer.
– Den röda linjen står för venerna och för blodet som flyter i våra ådror. Ibland är tillvaron skör, så som det kan vara när sjukdom slår till, säger Britta Marakatt-Labba.
Vi hyllar forskningen under Rosa Bandet och arrangerar två digitala föreläsningar med framstående cancerforskare. Var med och lyssna och chatta med forskare!
Vilka är generna som har betydelse vid utvecklingen av hjärntumörer? Här berättar forskaren Beatrice Melin om ögonblick från sitt arbete med en stor internationell studie.