Cancerfonds-rapporten

Cancerfondsrapporten består av tre delar där vi lyfter brister och ger förslag på förbättringar inom cancervård, prevention och forskning. 

Cancerfondsrapporten består av tre delar där vi lyfter brister och ger förslag på förbättringar inom cancervård, prevention och forskning. 

Artiklar i urval

Cancerfondsrapporten Vård

Segregerad screening kostar liv

Chansen att överleva cancer ökar dramatiskt om den upptäcks i tid. Idag finns screeningprogram för att upptäcka vissa cancerformer tidigt. Men vår nya Cancerfondsrapport visar att olikheter i inkomst och utbildning gör att alla inte har samma möjlighet att delta.

Fler liv kan räddas

Cancerfondsrapporten Forskning

Sjukvårdspersonal i en sjukhuskorridor

Forskning på kliniken – allas och ingens ansvar

Ambitionerna är höga. Men det politiska ansvaret för den patientnära forskningen är inte tillräckligt. Det visar Cancerfondsrapporten forskning.

Till rapporten

Cancerfondsrapporten Prevention

Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden

Stora luckor i politiken

Vi har granskat dagens politik och hittat stora luckor i vad samhället gör för att förebygga cancer. För att färre ska drabbas krävs det att politiker tar ansvar och förebygger orsaker som är välkända och går att påverka.

Till rapporten

Cancerfondsrapporten Arkiv

I arkivet hittar du Cancerfondsrapporter från tidigare år i pdf-format som du kan läsa online eller skriva ut på papper. 

Gå till arkivet

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.