Rosa Bandet 2015

För vem bär du ditt band?

Årets band är designat av arkitekttrion Claesson Koivisto Rune och kostar 30 kronor. Du köper det hos:

Varje dag får 20 kvinnor i Sverige bröstcancer. På vårt rosa band ryms ungefär lika många stora cirklar med en liten cirkel mitt i. Ett enkelt mönster och en påminnelse om varför vi måste bekämpa denna sjukdom.
Claesson Koivisto Rune
Årets formgivare av bandet

Om Rosa Bandet

Syftet med kampanjen är att finansiera forskning, sprida kunskap om cancerprevention och bröstcancer, samt bedriva påverkansarbete.
 • Om Rosa Bandet

  Under oktober färgas Sverige rosa med hjälp av företag, föreningar och privatpersoner.

  Läs mer om kampanjen
 • Ditt bidrag är livsviktigt!

  Bär årets band, köp rosa produkter, starta en insamling eller ge en gåva.

  Fler sätt att bidra
 • Hit går pengarna

  Sedan starten 2003 har Rosa Bandet-kampanjen samlat in drygt 593 miljoner.

  Ditt bidrag gör skillnad

Ett livsviktigt uppdrag

Claesson Koivisto Rune: ”Vi har, precis som de allra flesta, en nära koppling till cancer. Men det är inte den enda anledningen till att vi tackade ja. Vi tycker också att det är fantastiskt att få vara med och göra skillnad.”

Kan du leva rosa en hel vecka?

Vi utmanade fem bloggare att fylla vardagen med så många rosa produkter som möjligt i en vecka. Dagny Carlsson är 103 år och väldigt påhittig. Men hur ska det gå för de andra?
 • Tio rosa år

  Tio år, tio band, tio uttryck. Sedan 2006 har några av Sveriges främsta formgivare och kreatörer tagit sig an uppdraget att formge Cancerfondens rosa band – symbolen för kampen mot bröstcancer.

  Lunchpromenaden

  Vi gör en favorit i repris och bjuder in till pulshöjande lunchpromenader i oktober. Varmt välkommen att promenera med oss och våra promenadvärdar i Stockholm, Göteborg och Malmö. På med promenadskorna!

  Företagspaket Rosa Bandet

  Paketen kostar från 3 000 kronor och innehåller ett digitalt marknadsföringsmaterial som visar att ni stödjer kampanjen. Ert stöd gör skillnad!

  Vi färgar Sverige rosa

  Vi är många som stödjer Rosa Bandet. Vi tar ställning i kampen mot cancer.