Roger Henriksson

Senior professor i experimentell onkologi 

Senior professor i experimentell onkologi 

Senior professor i experimentell onkologi och överläkare, Institutionen för Strålningsvetenskaper – Onkologi, Umeå universitet och Cancercentrum Norrlands universitetssjukhus

Porträtt Roger Henriksson

Roger Henriksson tog läkarexamen 1983, disputerade vid Umeå universitet 1981, docent i cellbiologi 1984 samt docent i onkologi och specialist i tumörsjukdomar 1989.

Han har publicerat 400 vetenskapliga artiklar, och han har varit handledare för mer än 30 doktorander.

Arbetet har i huvudsak varit vid Norrlands universitetssjukhus och Umeå universitet där han bland annat var prefekt vid institutionen för strålningsvetenskaper och sektionsansvarig för området hjärntumörer, lungcancer och maligna melanom.

Den kliniska verksamheten med forskning har haft och har fokus mot dessa tumörområden med ledande uppdrag för internationella vetenskapliga organisationer som EANO och ESMO.

Han har varit verksamhetschef på Radiumhemmet, Karolinska universitetssjukhuset och chef för Regionalt Cancercentrum Stockholm Gotland.

Han har många års erfarenhet som vetenskapligoch medicinsk rådgivare för nationella och internationella organisationer såsom läkemedelsindustrin, EMA, Cancerfonden, Barncancerfonden samt vetenskapligt rådför Socialstyrelsen och TLV.

Henriksson arbetar även inom området second opinion för att stärka patienterna ställning och han har erhållit flera utmärkelser för sitt arbete.

Läs mer om Roger Heriksson på Umeå Universitet

Roger Henriksson på LinkedIn

Roger Henriksson granskar våra sidor om:

Hjärntumör

Gliom

Hypofystumör

Lungcancer


Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.