Vår matmiljö - den fysiska och sociala miljön vi lever i - påverkar våra matvanor och vår hälsa.
Vår matmiljö - den fysiska och sociala miljön vi lever i - påverkar våra matvanor och vår hälsa.
Är socker, aspartam, chips och kaffe cancerframkallande – vad säger forskningen? Vår expert sticker hål på myterna.
Vem har egentligen makten över maten i våra liv? I den här serien berättar vi om hur matmiljön påverkar dig och hur du kan påverka den.
Kan valen vi gör i vardagen påverka risken för cancer längre fram i livet? Sveriges främsta forskare förklarar hur mat och rörelse påverkar vår hälsa.
Det är inte bara våra levnadsvanor som utgör en cancerrisk. Även kemikalier, strålning och partiklar i luft och vatten kan innebära en ökad risk.
International Agency for Research on Cancer är Världshälsoorganisationens organ som utför och samordnar forskning för att bekämpa cancer.
World Cancer Research Fund är en icke vinstdrivande organisation som bland annat finansierar forskning om levnadsvanor och cancerrisk och analyserar vetenskapliga data om hur kost, fysisk aktivitet och kroppsvikt påverkar cancerrisken.
Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.