Att solens strålar kan orsaka cancer vet de allra flesta – trots det är det få som skyddar sig tillräckligt.
Att solens strålar kan orsaka cancer vet de allra flesta – trots det är det få som skyddar sig tillräckligt.
Fysisk aktivitet minskar risken att drabbas av cancer. All rörelse räknas och ju mer du rör dig desto bättre är det.
Kan valen vi gör i vardagen påverka risken för cancer längre fram i livet? Sveriges främsta forskare förklarar hur mat och rörelse påverkar vår hälsa.
Är socker, aspartam, chips och kaffe cancerframkallande – vad säger forskningen? Vår expert sticker hål på myterna.
Som ett steg mot mer hälsosamma levnadsvanor vill Cancerfonden att en producentavgift på socker i drycker som läsk införs. Evidensen är tydlig. En producentavgift skulle sänka sockerinnehållet.
Välkommen att titta på vår föreläsningsserie om kost och cancer. Vi reder ut alla frågetecken tillsammans med forskare och experter inom området.
För att minska antalet cancerfall behövs en kraftfull och effektiv preventionspolitik. Vårt intressepolitiska program beskriver de viktigaste ställningstagandena och förslag.
Cancerfondsrapporten prevention 2022 visar stora luckor i vad samhället kan göra för att förebygga cancer.
Det är inte bara våra levnadsvanor som utgör en cancerrisk. Även kemikalier, strålning och partiklar i luft och vatten kan innebära en ökad risk.
Våra råd baseras på forskning som har samlats in av International Agency for Research on Cancer och World Cancer Research Fund.
International Agency for Research on Cancer är Världshälsoorganisationens organ som utför och samordnar forskning för att bekämpa cancer.
World Cancer Research Fund är en icke vinstdrivande organisation som bland annat finansierar forskning om levnadsvanor och cancerrisk och analyserar vetenskapliga data om hur kost, fysisk aktivitet och kroppsvikt påverkar cancerrisken.
Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.