Ola Bratt

Professor urologi

Professor urologi

Professor urologi vid Sahlgrenska Akademin, Göteborgs universitet.

Porträtt Ola Bratt

Ola Bratt är född i Lund 1963. Han tog läkarexamen vid Lunds universitet 1991, blev legitimerad läkare 1995 och specialist i urologi 2002. Bratt disputerade vid Lunds universitet 1999 på en avhandling om ärftlighet och prostatacancer. Han blev docent 2003 och professor 2018.

Ola Bratt inriktade tidigt både sin forskning och sin kliniska verksamhet mot prostatacancer. Han har varit verksam som urologisk kirurg vid Lunds Universitetssjukhus, Helsingborgs lasarett, Oxford University Hospital och Cambridge University Hospital.

Han har för närvarande en tjänst som professor i klinisk cancerepidemiologi vid Göteborgs universitet och överläkare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

Ola Bratt är ordförande för den nationella arbetsgruppen för organiserad prostatacancertestning och var under många år ordförande för den nationella vårdprogramsgruppen för prostatacancer.

Han har varit anlitad av Socialstyrelsen som expert på prostatacancer sedan 2004

Läs mer om Ola Bratt på Göteborgs universitets webbplats

Ola Bratt på LinkedIn

Ola Bratt källgranskar våra sidor om:

Prostatacancer

Spridd prostatacancer

PSA-prov


Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.