Testamente

Att ge en gåva till Cancerfonden i ditt testamente är ett sätt att bidra till livsviktig forskning.

Så gör du

Att ge en gåva till Cancerfonden i ditt testamente är ett sätt att bidra till livsviktig forskning.

Så gör du

Se vem som ärver dig enligt lag

Om du inte skriver testamente träder arvsordningen in. Om du inte har arvingar går arvet till Allmänna arvsfonden. Testa vår interaktiva grafik för att se vem som ärver dig.

Vem ärver mig?

Testamente i 7 enkla steg

Att skriva testamente behöver inte vara krångligt, men vissa saker ska finnas med för att det ska vara giltigt. I sju enkla steg förklarar vi hur du gör.

En gåva för framtiden

När du skriver in Cancerfonden i ditt testamente bidrar du till att rädda liv i både den här och kommande generationer

Här berättar Anders Södergård, läkare och cancerdrabbad, om varför han har valt att stödja cancerforskning i sitt testamente.

Läs mer om forskning som räddar liv

Juridisk expertis

Du är alltid varmt välkommen att kontakta våra jurister och testamenteshandläggare via juristerna@cancerfonden.se om du vill ha info om testamenten och hur vi hanterar testamenten hos Cancerfonden.

Vill du ha juridisk hjälp med att upprätta ett testamente erbjuder vår samarbetspartner Familjens jurist ett antal tjänster till de som stöttar oss. Se mer här

Så testamenterar du till Cancerfonden

Allt fler väljer att skriva in en ideell organisation i sitt testamente. En gåva i ditt testamente kan exempelvis vara pengar, värdepapper eller en fastighet.  Du kan känna dig trygg att vi förvaltar din vilja på bästa sätt.


"Viktigt för mig att bidra till forskningen"

Hur gör mina pengar mest nytta den dag jag inte längre finns? Frågan har fått 74-åriga Rigmor Andersson att testamentera sin kvarlåtenskap till Cancerfonden.

Cancer finns i släkten 

Framsida folder om testamente

En hyllning till livet

Och om att testamentera till Cancerfonden. Allt du behöver veta om att skriva testamente. Praktiskt sammanfattat i en pdf.

Ladda ner pdf

Frågor om testamente?

Välkommen att prata med vår jurist och testamenteshandläggare Louise Ekholm på 010-199 10 10 eller skicka ett mejl till juristerna@cancerfonden.se

Stöd att skriva testamente