Testamente

Att ge en gåva till Cancerfonden i ditt testamente är ett sätt att bidra till livsviktig forskning. Ladda ner enkla mallar och få svar på vanliga frågor. 

Att ge en gåva till Cancerfonden i ditt testamente är ett sätt att bidra till livsviktig forskning. Ladda ner enkla mallar och få svar på vanliga frågor. 

Se vem som ärver dig enligt lag

Om du inte skriver testamente träder arvsordningen in. Om du inte har arvingar går arvet till Allmänna arvsfonden. Testa vår interaktiva grafik för att se vem som ärver dig.

Vem ärver mig?

Att skriva ett testamente

Att skriva testamente behöver inte vara krångligt, men vissa saker ska finnas med för att det ska vara giltigt. I sju enkla steg förklarar vi hur du gör.

En gåva för framtiden

När du skriver in Cancerfonden i ditt testamente bidrar du till att rädda liv i både den här och kommande generationer

Här berättar Anders Södergård, läkare och cancerdrabbad, om varför han har valt att stödja cancerforskning i sitt testamente.

Läs mer om forskning som räddar liv


Så testamenterar du till Cancerfonden

Allt fler väljer att skriva in en ideell organisation i sitt testamente. En gåva i ditt testamente kan exempelvis vara pengar, värdepapper eller en fastighet.  Du kan känna dig trygg att vi förvaltar din vilja på bästa sätt.


"Viktigt för mig att bidra till forskningen"

Hur gör mina pengar mest nytta den dag jag inte längre finns? Frågan har fått 74-åriga Rigmor Andersson att testamentera sin kvarlåtenskap till Cancerfonden.

Cancer finns i släkten 

Information om testamente

Allt du behöver vet om att skriva testamente. Praktiskt sammanfattat i en pdf.

Ladda ner pdf

Frågor om testamente?

Välkommen att prata med vår jurist och testamenteshandläggare Louise Ekholm på 010-199 10 10 eller skicka ett mejl till juristerna@cancerfonden.se