Samtal
Publicerad
6 feb 2020

Cancerlinjen

Cancerlinjen, f.d. informations- och stödlinjen, är bemannad av legitimerad vårdpersonal med lång erfarenhet av cancervård. Vänd dig till oss med dina frågor och funderingar om cancer, och för att få råd och stöd i din situation.

Ring 020-59 59 59

Vi svarar i telefon helgfri vardag måndag 09-16, tisdag 10-16 och onsdag-fredag 09-16. Samtalet är kostnadsfritt.

Avvikande öppettider

Onsdagen 1 april, öppet kl 9:00-14:30

Torsdagen 9 april (skärtorsdagen), öppet kl 9:00-12:30

Fredag 10 april (långfredagen), stängt

Måndagen 13 april (annandag påsk), stängt

Torsdagen 30 april (valborg), öppet kl 9:00-12:30

Fredagen 1 maj, stängt

Skicka mejl

Du är även välkommen att mejla oss. Det gör du genom att klicka här

Skicka brev

Vill du skicka ett brev till oss så är adressen:

Cancerfonden
Cancerlinjen
101 55 Stockholm

Om Cancerlinjen 

  • Varje år tar vi emot cirka 8 500 samtal och mejl. Du som kontaktar oss får vara anonym.
  • Kontakta oss för fakta och information, känslomässigt stöd eller skriftlig information.
  • Vi gör inte några medicinska bedömningar, utan ger endast information och stöd. Medicinska frågor ska alltid diskuteras med en läkare.
  • Vi översätter- och tolkar inte journaltext. Det ska göras tillsammans med ansvarig läkare.
  • Tyvärr har vi inte möjlighet att svara på alltför omfattande frågor från exempelvis studenter som kontaktar oss i syfte att få information till uppsatser och skolarbeten. Vi hänvisar istället till sidorna Om cancer.

Elizabeth Johansson på Cancerlinjen berättar:

"Många närstående och patienter ringer till oss. Några vill ha information om själva sjukdomen. Andra vill ha råd om hur de kan få ytterligare ett utlåtande av en läkare, så kallad second opinion, och då berättar vi hur det går till. I de flesta samtal har de som ringer ett stort behov av känslomässigt stöd; de behöver få prata med någon som har tid att lyssna."

Vi garanterar sekretess och hanterar dina uppgifter på ett säkert sätt 

När du kontaktar Cancerlinjen garanterar vi dig sekretess. Vi för inte journal över de som skriver eller ringer till oss. Vi behåller dock inkommande e-post och registrerar telefonsamtal. Det gör vi uteslutande av statistiskt intresse för att kunna se hur många som kontaktar oss och vilka frågor som är vanligast, samt för att kunna utveckla och förbättra vår verksamhet. Det är bara personalen vid Cancerlinjen som tar del av de mejl och samtal som kommer in och vi lämnar aldrig uppgifter vidare till andra företag eller organisationer. 

  • Cancerfonden är personuppgiftsansvarig för de uppgifter du lämnar till oss. I vår integritetspolicy kan du läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter.
  • Har du frågor om villkoren är du välkommen att kontakta Cancerfondens juristenhet: info@cancerfonden.se eller 020-59 59 59.