Coronavirus, covid-19 och cancer

Senast uppdaterad: 15 mars

Senast uppdaterad: 15 mars

Här hittar du information om kopplingen mellan cancer och coronaviruset. Vi följer utvecklingen i vården och fortsätter stödja den främsta cancerforskningen.

Det kan finnas regionala beslut med extra åtgärder för just din region – läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida

Forskning är lösningen

Vi befinner oss mitt i en pandemi och nu måste vi alla hjälpas åt att minska smittspridningen. Men på längre sikt är det forskning som kommer att rädda liv. Cancerforskning och coronaforskning kan befrukta varandra på många sätt.

Läs intervju med Klas Kärre

Två forskare med munskydd i ett laboratorium på SciLifeLab i Stockholm

Cancerforskning på paus

Under pandemin har den kliniska cancerforskningen satts på paus. Det är allvarligt – för när cancerforskningen är på paus – då är också cancervårdens utveckling på paus. Sverige behöver bygga en cancerforskning för framtiden med större motståndskraft än så här. 

Rapport om coronas påverkan på forskningen

Coronaforskning leder till insikter om cancer

”Genom att studera coronaviruset har vi lärt oss mycket mer om immunförsvaret. Nu kan vi prova behandlingar mot cancer som vi inte ens hade tänkt på förut.” Hör forskaren och barnläkaren Petter Brodin berätta om forskarvärldens framsteg under pandemin.

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.