Magdalena Forsberg

f.d. skidskyttestjärna

"Jag vill förmedla att 30 minuters träning om dagen minskar risken för cancer. Man behöver inte gå till gymmet flera timmar, det räcker att röra på sig i vardagen."

Läs mer om Magdalena

Paul Svensson

Kock

"Jag vill få folk att känna glädje och upptäcka att det inte behöver vara besvärligt och plågsamt att ändra till en mer hälsosam livsstil. Tvärtom kan det vara lustfyllt."

Läs mer om Paul

Leo Razzak

Social entreprenör

”Det känns så nice att få ge något tillbaka. Jag är ju den person som stått vid sidolinjen och sett de komplexa och tuffa cancerbehandlingar som pappa gått igenom.”

Läs mer om Leo

Pamela Andersson

Journalist

"Jag började träna direkt när jag fick beskedet att jag drabbats av en hjärntumör och min fysik har betytt mycket, även mentalt, under de tuffa behandlingarna."

Läs mer om Pamela
"Cancerfondens ambassadörer hjälper oss att sprida kunskap om cancer genom att dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter. Det är oerhört värdefullt. Vi är tacksamma och stolta över deras engagemang i kampen mot cancer."

Ulrika Årehed Kågström

Generalsekreterare Cancerfonden

Om vårt ambassadörsprogram

Från och med 2013 arbetar Cancerfonden med ett nytt ambassadörsprogram där ambassadörerna får ett brett och långsiktigt uppdrag som representanter för flera av Cancerfondens centrala frågor.

Ambassadörerna har i uppgift att hjälpa Cancerfonden att sprida kunskap om cancerfrågan ur olika aspekter och om Cancerfondens arbete i kampen mot cancer. För att färre ska drabbas av cancer är det viktigt för Cancerfonden att nå ut med kunskap om hur man genom att leva hälsosamt kan minska risken att bli sjuk.

Den folkkära idrottaren Magdalena Forsberg ska tillsammans med stjärnkocken Paul Svensson hjälpa till att inspirera till en hälsosam livsstil. Leo Razzak vet hur det är att leva med cancer i sin absoluta närhet: ”Jag är ju den person som stått vid sidolinjen och sett de komplexa och tuffa cancerbehandlingar som pappa gått igenom”, berättar han.

En av tre får cancer, men alla drabbas. Det är ett budskap från Cancerfonden som kan vara svårt att ta in, men en sanning som Pamela Andersson är smärtsamt medveten om. Hon har drabbats av cancer, och lever med en hjärntumör som inte går att operera bort, men som är under behandling med cytostatika.