Sven Melander

Journalist, skådespelare och programledare

Journalist, skådespelare och programledare

Sven Melander är journalisten, skådespelaren och programledaren som framför allt blev känd från filmen ”Sällskapsresan” men även som Rulle i ”Nöjesmassakern” och som med sin folkkära framtoning och underfundiga humor tagit en stor plats i svenska folkets hjärta. 

Redan på 80-talet slog Sven igenom i rollen som Berra i ”Sällskapsresan” men han har bland annat även skrivit manus, varit programledare för ”Nöjesmaskinen”, setts i ”Tack för kaffet” och varit programledare för ”Melodifestivalen” 1994. 

Sven har även spelat revy och arbetat som översättare samt prisats som årets skåning. Han är också mottagare av TV-priset ”Kristallen”

Han ses även på Facebook med plattformen ”I huvudet på Sven Melander”, där han funderar på stort och smått i samhället

Det är ett hedersuppdrag och jag ska sprida kunskap om sjukdomen.

Sven drabbades av cancer 2018, högaggressivt lymfom och är opererad och har genomgått cellgiftsbehandling och som en av Cancerfondens ambassadörer bidrar han med ett starkt engagemang och personlig erfarenhet av sjukdomen. 

”Jag kan med stolthet berätta att jag blivit utsedd till ambassadör för Cancerfonden. Det är ett hedersuppdrag och jag ska sprida kunskap om sjukdomen och engagera människor i kampen mot cancer”, säger Sven. 

Följ Sven på Instagram

Pappa med dotter på axlarna

För den här och kommande generationer


Bli månadsgivare

Relaterat