Kjell Wilhelmsen

Skådespelare

Skådespelare

Kjell Wilhelmsen är skådespelare och efter att ha frilansat i ett par decennier är han nu fast anställd på Backa Teater i Göteborg. Det stora genombrottet kom sent.

Genombrottet kom först lite smygande med rollen som kocken Klasse i SVT:s serie Saltön 2005. Och sju år senare blev Kjell känd för hela svenska folket med rollen som den ensamma och kärlekstörstande Glenn i serien 30 grader i februari.

Fick bröstcancer

Våren 2015 diagnostiserades Kjell Wilhelmsen med manlig bröstcancer och han har valt att vara öppen med sin sjukdomshistoria. Han insåg att han inte kunde kunde jämföra sig med någon annan, alla reagerar olika.

Vi killar är generellt sätt dåliga på att prata om det som är svårt.

Vissa hanterar det genom att springa maratonlopp men Kjell Wilhelmsen fick dödsångest och började dricka för att bedöva ångesten.

I juli 2015 slutade han dricka eftersom att ångesten blev värre. Att få fler män att våga prata om cancer ser han som en viktig del av sitt ambassadörskap.

Vara ett stöd

– Det är en stor ära för mig att axla rollen som Cancerfondens nya ambassadör. Jag vill vara ett stöd för de som drabbas och visa att det finns ljus i tunneln. Vi killar är generellt sätt dåliga på att prata om det som är svårt. Det måste vi bli bättre på. Jag hoppas att jag kan få andra att börja prata om cancer genom att dela med mig av min historia, säger Kjell Wilhelmsen.

Följ Kjell på Instagram

Stötta livsviktig cancerforskning


Ge en gåva nu

Ge företagsgåva

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.