Vi samlar in pengar för att rädda liv

Sedan starten 1951 har vi delat ut 13 miljarder kronor till de främsta forskningsprojekten i Sverige. Det är tack vare testamenten och gåvor från privatpersoner och företag. Vårt mål är att på sikt dela ut en miljard kronor om året till svensk cancerforskning.

Cancerfonden är en ideell organisation utan statligt stöd. Vi är helt beroende av gåvor och testamenten för att kunna fortsätta finansiera Sveriges främsta cancerforskning, sprida kunskap om cancer och prevention samt påverka beslutsfattare i viktiga frågor.

Många sätt att bidra

Vi vill att det ska vara enkelt att vara med och bidra. Du som givare ska känna att det finns ett eller flera sätt som passar dig, som genom att skänka en gåva, ge en minnesgåva för att hedra minnet av en närstående eller bli månadsgivare.

Du kan också omvandla idé till handling genom att starta en egen insamling eller välja att ge en gåva till cancerforskningen i ditt testamente.

Så stödjer du oss

Anna Brolin och Arantxa Álvarez
Anna Brolin och Arantxa Álvarez ledde Tillsammans mot cancer i TV4 i januari 2021. Foto: Klas Sjöberg

Tillsammans mot cancer

En av höjdpunkterna på insamlingsåret är vårt livesända TV-program Tillsammans mot cancer, som i januari arrangeras tillsammans med TV4. Förutom att samla in pengar till cancerforskning i Sverige är syftet att uppmärksamma de stora forskningsframsteg som görs och att tacka alla våra givare.

Tillsammans mot cancer har en bred publik och många engarerar sig i cancerfrågan.

De senaste årens TV-sändningar har inneburit en stor ökning av antalet månadsgivare. Det är väldigt viktigt då regelbundna gåvor håller nere våra insamlingskostnader.

Läs mer om kvällarnas kväll

Selam Fessahaye
Selam Fessahaye designade rosa bandet till 2021 års kampanj. Foto: Senay Berhe

Rosa Bandet-kampanjen

Rosa Bandet-kampanjen, som genomförs varje år i oktober, har vuxit till något av en folkrörelse och engagerar såväl privatpersoner som företag.

Som privatperson är kan du bland annat köpa rosa band och rosa armband för att stötta kampanjen och forskningen. Som företag kan man bidra på flera sätt, ett är att sälja rosa produkter. Det innebär att delar ur företagets ordinarie sortiment, under oktober, märks med Rosa Bandet-symbolen och att en del av intäkterna går till Cancerfonden. 

Sedan 2003 har Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj tillsammans med alla som engagerat sig på olika sätt samlat in 1 038 miljoner kronor (redovisning 2003–2020).

Läs mer om Rosa Bandet

Företagssamarbeten

En allt större andel av insamlingen sker via våra företagssamarbeten. Företagen står för en mycket av de insamlade pengar under till exempel Rosa Bandet och Tillsammans mot cancer. 

Det finns många andra sätt att stödja som företag också och ett är att bli Företagsvän. Det ger möjlighet att under ett års tid visa upp sitt engagemang för cancerfrågan såväl internt som externt.

Vi har tagit fram digitalt material som våra företagsvänner får använda på webben och i sociala medier.

Stöd oss som företag

Rekordår i kampen mot cancer

Tack vare våra givare kunde vi under 2022 fortsätta stötta drabbade, sprida kunskap om cancer, bedriva påverkansarbete för en jämlik vård i världsklass.

Läs vår årsberättelse

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.