Vi samlar in pengar för att rädda liv

Sedan starten 1951 har vi delat ut 12 miljarder kronor till de främsta forskningsprojekten i Sverige. Det är tack vare testamenten och gåvor från privatpersoner och företag. Vårt mål är att på sikt dela ut en miljard kronor om året till svensk cancerforskning.

Cancerfonden är en ideell organisation utan statligt stöd. Vi är helt beroende av gåvor och testamenten för att kunna fortsätta finansiera Sveriges främsta cancerforskning, sprida kunskap om cancer och prevention samt påverka beslutsfattare i viktiga frågor.

Många sätt att bidra

Vi vill att det ska vara enkelt att bidra. Du som givare ska känna att det finns ett eller flera sätt som passar dig, exempelvis genom att skänka en gåva, ge en minnesgåva för att hedra minnet av en närstående eller bli månadsgivare.

Du kan också omvandla idé till handling genom att starta en egen insamling eller välja att ge en gåva till Cancerfonden i ditt testamente.

Så stödjer du oss

Tilde de Paula Eby och Kristina "Keyyo" Petrushina
Tilde de Paula Eby och Kristina "Keyyo" Petrushina. Foto: Magnus Ragnvid

Tillsammans mot cancer

En av höjdpunkterna på insamlingsåret är tv-galan Tillsammans mot cancer, som i januari arrangeras tillsammans med TV4. Förutom att samla in pengar till cancerforskning i Sverige är syftet att uppmärksamma de stora forskningsframsteg som görs och att tacka alla våra givare.

Den tv-sända galan har en bred publik och vi ser hur den bidrar till det stora engagemanget i cancerfrågan.

De senaste årens tv-galor har också inneburit en ökning av antalet månadsgivare. Detta är viktigt då regelbundna gåvor håller nere våra insamlingskostnader.

I januari 2021 blev det ett annorlunda upplägg när vi inte kunde hålla en tv-gala med publik, men det blev en fantastisk direktsänd kväll i kampen mot cancer! Tillsammans mot cancer 2021 sändes 11 januari i TV4 och TV4Play. 

Läs mer om kvällarnas kväll

First aid kit

Rosa Bandet-kampanjen

Rosa Bandet-kampanjen, som genomförs varje år i oktober, har vuxit till något av en folkrörelse och engagerar såväl privatpersoner som företag.

Som företag kan man bidra på flera sätt, ett är att sälja rosa produkter. Det innebär att delar ur företagets ordinarie sortiment, under oktober, märks med Rosa Bandet-symbolen och att en del av intäkterna tillfaller Cancerfonden. 

Sedan 2003 har Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj tillsammans med alla som engagerat sig på olika sätt samlat in 1 038 miljoner kronor (redovisning 2003–2020).

Läs mer om Rosa Bandet

Företagssamarbeten

En allt större andel av insamlingen sker via våra företagssamarbeten. Företagen står för en stor del av insamlade pengar under till exempel Rosa Bandet och Tillsammans mot cancer. 

Företag kan även året runt bli Företagsvän. Det ger dem möjlighet att under ett års tid visa upp sitt engagemang för cancerfrågan såväl internt som externt.

Vi har tagit fram digitalt material som våra företagsvänner får använda på webben och i sociala medier.

Stöd oss som företag

Ladda ner vår årsberättelse

Nedan finns årsberättelsen i sin helhet som pdf-format. Du kan också beställa ett tryckt exemplar. 

Ladda ner och läs online

Beställ tryckt årsredovisning

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.