Pamela Andersson

Chefredaktör

Chefredaktör

Journalist, sportfantast och vimmeldrottning – Pamela Andersson Alselind är en person som uppskattar kontraster.

I dag arbetar Pamela som chefredaktör för tidningen ToppHälsa, hon är krönikör i flera lokaltidningar och kommenterar sporthändelser som en del av SVT Gomorrons sportpanel.

Drabbades av hjärntumör

Sommaren 2012 kollapsar Pamela under en joggingtur. Det visar sig att hon drabbats av cancer, en hjärntumör stor som ett ägg nära talcentrum.

En del av tumören opereras bort och operationen går bra. Nästa steg blir strålbehandling, men tumören svarar inte, och Pamela påbörjar sin cytostatikabehandling.

Hon försöker vara så fysiskt aktiv hon bara orkar, vissa dagar orkar hon knappt någonting, andra dagar mer. Träningen hjälper henne att hantera det svåra, både fysiskt och mentalt. 

Ser ljust på framtiden

Men så, efter drygt fyra tuffa år av behandlingar, läkarbesök och ständig oro, får Pamela ett fantastiskt besked. Under ett inslag i tv-galan Tillsammans mot cancer i januari 2017 får vi veta att tumören i Pamelas hjärna har krympt och inte längre är aktiv.

"…min fysik har betytt mycket, även mentalt, under de tuffa behandlingarna."

Pamela har fortfarande men från sjukdomen i form av yrsel och epilepsianfall, och kommer att fortsätta gå på kontroller. Men oron har lättat, och hon kan tillåta sig se ljust på framtiden igen.

– Jag började träna direkt när jag fick beskedet att jag drabbats av en hjärntumör och min fysik har betytt mycket, även mentalt, under de tuffa behandlingarna.

Följ Pamela på Instagram

Hjälp oss besegra cancer snabbare

Valfritt belopp
Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.