2017

Efva Attling

Smyckesdesigner

”För mig är livet än mer magnifikt nu, på andra sidan min cancer. Jag vill att fler ska få möjlighet att fortsätta uppleva livets storhet. Vi är så många som har överlevt denna sjukdom och jag vet att med mer resurser till cancerforskning så finns det hopp om att vi ska kunna besegra cancer: BEAT IT.”

Smyckesdesigner

Efva Attling är en av Sveriges mest kända personligheter och hennes kreationer bärs runt om i världen. Hon driver företaget Efva Attling AB, som i år firar 20 år. Hennes design kännetecknas av rena klassiska former och inspirerande ordspråk och uttryck, något hon själv kallar  ”Beauty with a thought”. Efva bor och verkar i såväl Stockholm som New York.

Efva Attling: `Läkaren sa att det här är faktiskt allvar´. Personligt berättar Efva Attling, designer av årets rosa band, om de starka känslorna efter cancerbeskedet.

Efva Attling berättar om årets design av Cancerfondens rosa band: Nu är det dags. Om jag kan berätta min historia så kanske jag kan hjälpa andra människor.

Läkaren Jan Frisell berättar om vikten av tidig upptäckt och vad som händer efter en bröstcancerdiagnos: Jag brukar säga att man sätter sig på ett behandlingståg när man får bröstcancer. Det kommer innebära kirurgi, medicinsk behandling, strålning och uppföljning.

Dela med dina vänner

Formgivarna – år för år

Sedan 2006 har några av Sveriges främsta formgivare och kreatörer tagit sig an uppdraget att formge Cancerfondens rosa band – symbolen för kampen mot bröstcancer.