2016

Alicia Vikander

Designer av årets band

"För mig är rosa bandet en symbol för en gemenskap som ger hopp om att det är möjligt att bli frisk. Att köpa det rosa bandet kan kännas som en droppe i havet. Men många små droppar blir tillsammans en kraftfull våg, ett viktigt bidrag till den forskning som gör att färre drabbas och fler överlever cancer. Det vill jag visa med min design."

Oscarsbelönad skådespelerska

Alicia Vikander är uppvuxen i Göteborg och fick sitt stora genombrott som skådespelerska med filmen Till det som är vackert år 2010. Två år senare blev hon uppmärksammad internationellt genom den danska filmen A Royal Affair och inledde därefter en framgångsrik karriär. Våren 2016 belönades hon med en Oscar i kategorin bästa kvinnliga biroll, för rollen som Gerda Wegener i filmen The Danish Girl.

Årets rosa band – formgivet av Alicia – kostar 30 kronor och finns hos ICA, Lindex och Apotek Hjärtat. 

Utöver ICA, Lindex och Apotek Hjärtat får endast ideella föreningar och skolor beställa och sälja våra rosa band. Beställ banden i vår webbutik från och med 21 september.

Bär ditt rosa band för den du älskar

”Jag blev så glad och stolt när jag fick frågan om att formge Cancerfondens rosa band och på så sätt ge mitt bidrag i kampen mot cancer. Det är en viktig fråga för mig, jag som så många andra har upplevt cancer på nära håll.”

Visa alla rosa band