Minnesgåva som sista hälsning

Vanliga frågor och svar

Hur skickas mitt minnesblad?

Minnesbladet med bild och din personliga hälsning skickas med A-post samma dag. Det gäller om du beställer före klockan 14.00. Annars nästkommande vardag.

Hur skickar jag en minnesgåva utomlands?

Om du vill lämna en minnesgåva till/från utlandet ber vi dig att ringa +46 8 677 10 00 så ordnar vi det.

Kommer beloppet jag skänker att synas på minnesbladet?

Nej, vi lämnar inte ut uppgifter om enskilda gåvor.

Jag vet inte vilken adress det är till begravningsbyrå eller anhörig?

Vi behöver en adress om vi ska kunna skicka ut minnesbladet. Om du inte har möjlighet att få fram adressen så kan du ringa oss på 010-199 10 10 så försöker vi hjälpa till.

Varför kan jag inte betala med mitt betalkort?

Kontrollera så att ditt betalkort är öppet för online köp. Många banker stänger automatiskt betalkorten och man behöver i dessa fall aktivt öppna det för att kunna betala via internet.

Vad kan jag skriva på minnesbladet?

Ibland kan det vara svårt att skriva en sista hälsning. Här hittar du tips på minneshälsningar och kondoleanser, korta verser och dikter. 

Hur mycket ska jag ge i minnesgåva?

Självklart är det helt upp till var och en hur stor gåvan är. Många ger en gåva som motsvarar kostnaden av en blombukett eller krans. 

Det här gör vi med din gåva

Vi stödjer cancerforskning som kan leda till att färre drabbas och att fler kan botas eller leva ett långt liv med god livskvalitet. 

Följ forskningens framsteg

Anders Sjöstedt

”Viktigt att få säga hejdå”

Att få ta avsked när någon har gått bort är en viktig del av sorgearbetet. Under corona-pandemin har behovet av att delta i begravningar på distans ökat.

Anders Sjöstedt berättar mer