Minnessidor – tänd ett ljus

Ett fint sätt att tillsammans hedra någon som gått bort är att dela minnen och tankar på en personlig minnessida.

Ljus på bergshäll

Vad är en minnessida?

På våra minnessidor kan du hylla och komma ihåg någon som gått bort i cancer. Det är en digital samlingsplats där man kan dela minnen på en personlig sida och samtidigt stötta cancerforskningen.

Att minnas de vi förlorat, gör att de lever kvar i våra tankar för alltid. Det blir en hyllning till personen som den var, innan sjukdomen, och alla de stunder vi fått dela tillsammans.

Hur skapar man en minnessida?

När du skapar en sida anger du födelsedatum och dagen när personen gick bort. Du kan även välja en av våra bilder eller ladda upp en egen.

Du får även ett inlogg till minnessidan som du signerar med BankID, för din och vår säkerhets skull.

Du kan skapa en ny sida för någon du vill minnas, där andra kan dela tankar och känslor eller dela ett personligt minne på någon annans sida.

Tänd ett ljus på minnessidan

Det finns också möjlighet att tända ett ljus på våra minnessidor. Det vita ljuset symboliserar en gåva, det blå ljuset tänds vid återkommande gåvor.

Alla gåvor är välkomna. Stora som små för de forskningen framåt. Vi tror att tillsammans kan vi, genom forskningens kraft, ge kommande generationer en bättre framtid. Där våra barn och barnbarn ska slippa se cancer som en dödsdom. 

Din gåva hjälper till att finansiera den främsta cancerforskningen, sprida kunskap om cancer och påverka beslutsfattare i viktiga frågor så att färre drabbas och fler överlever cancer.  

Vi behöver all hjälp vi kan få för att snabbare nå vårt mål: att besegra cancer.

Tips på texter till minnessida

Vill du ge en minnesgåva?

 

Skapa en minnessida

Jag ville ha en plats att minnas och samtidigt bidra till att utrota cancer.

Jag ville ha en plats att minnas och samtidigt bidra till att utrota cancer.

Så skapar du en minnessida

1

Skapa minnessida

Klicka på den gröna knappen där det står "Skapa minnessida"

Skapa minnessida
2

Fyll i uppgifter

Fyll i uppgifter på den som avlidit. Vi kommer fråga efter

  • personens namn
  • födelsedatum
  • dödsdatum
3

Ladda upp bild

Du har även möjlighet att ladda upp en bild på den som gått bort. Det går också bra att använda någon av de bilder vi har lagt in.

4

Kontaktuppgifter

När du är klar med informationen om personen som gått bort, kommer vi be om dina kontaktuppgifter. Du får logga in med Bank-Id för både din och vår säkerhet. 

5

Ge en gåva

När vi har all information om personen som avlidit och kontaktuppgifter till dig som lagt upp sidan, finns även möjlighet att ge en gåva och tända ett ljus i samband med att du lägger upp minnessidan. Det är helt frivilligt. 

6

Klart!

Nu är din sida skapad och vänner och familj kan dela minnen och ge en gåva till cancerforskningen om de vill.

Skapa minnessida

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.