First Aid Kit designar Cancerfondens rosa band

Systrarna Johanna och Klara Söderberg från First Aid Kit har designat årets rosa band i Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Bandet i slitstarkt manchestertyg symboliserar hopp, kärlek och kraft. Rosa Bandet-kampanjen genomförs under oktober månad för artonde året i rad. Syftet är att samla in pengar till svensk cancerforskning och sprida kunskap om cancer.

rb-2020-467-liggande 3. Fotograf: Erik Thor

- När Cancerfonden frågade om vi ville formge årets rosa band var det självklart att tacka ja, vi tvekade inte en sekund. Rosa Bandet är en väldigt viktig kampanj och ju mer vi kan bidra till cancerforskningen desto bättre. Med vårt rosa band vill vi belysa känslan av samhörighet och bandet som flätar oss samman. Det handlar om systerskap, kärlek och hopp. Att ha någon att hålla i handen när du är ute på ny, osäker mark. Den tryggheten betyder allt, säger Klara och Johanna Söderberg.

Årets rosa band är designat i rosa manchestertyg med ett rött hjärta och inspirationen bakom detta är att Johanna och Klara ville skapa ett band som kändes som dem.

- Manchester känns enkelt och trendigt, samtidigt som det är väldigt retro. Det blir en blandning av då och nu som känns tidlös, och det är precis så som vi vill att vår musik ska vara. Bandet symboliserar hopp, kärlek och kraft! Att finna styrka i svåra tider och mitt i starka känslostormar. Att bära bandet är att visa att man bryr sig och att vi går tillsammans i kampen mot cancer, fortsätter Klara och Johanna.

Johanna och Klara förlorade sin mormor i cancer när de var tonåringar och nyligen även deras morbrors fru.
 

- Vi är otroligt stolta över att First Aid Kit designar Cancerfondens rosa band. Att de med sin fantastiska musik, kreativa uttryck och personliga historia är med och bidrar till årets Rosa Bandet-kampanj. Vi är övertygade om att Johanna och Klara med sitt enorma engagemang kommer stärka årets kampanj och stötta oss i vår fortsatta vision att besegra cancer, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden. 

Bilder: Bilder på årets designer och Cancerfondens rosa band och armband hittar du här. Bandet har Johanna och Klara designat och armbandet är Cancerfondens egna design inspirerat av Johanna och Klaras design. Finns till försäljning från och med 25 september.

Fotograf: Erik Thor

Mer information om kampanjen finns på www.cancerfonden.se/rosabandet.

Pris och försäljningsställe

Cancerfondens rosa band kostar 40 kronor varav varje band kostar tre kronor att tillverka, resten går till Cancerfonden. Cancerfondens rosa band säljs från 25 september på ICA, Apotek Hjärtat, XXL, Lindex och Interflora Online. Armbandet som är i Cancerfondens egna design kostar 100 kronor, varav varje armband kostar fem kronor att tillverka, resten går till Cancerfonden. Armbanden säljs på ICA, Apotek Hjärtat, XXL, Lindex och ELLOS från 25 september.

Presskontakt: Latchin Johnson, latchin.johnson@cancerfonden.se, 070-712 02 56

Om First Aid Kit

Johanna och Klara Söderberg är systerduon bakom bandet First Aid Kit. De startade sitt band 2007 och har sedan dess gett ut två EPs och fyra album. De beskriver sin musik som en blandning av folk, pop och country. De har fått en stor internationell publik och turnerat världen över. De har vunnit flertal priser och fått fina utmärkelser. Johanna och Klara har även uppträtt på Polar Music Prize tre gånger och fått framföra låtar till sina idoler Patti Smith, Paul Simon och Emmylou Harris. Just nu arbetar de på skiva nummer fem.