Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare Cancerfonden, H.K.H. Kronprinsessan Victoria, Klas Kärre, ordförande Cancerfondens forskningsnämnd. Foto: Ea Czyz
Nyheter
Publicerad
1 okt 2018

För tionde året i rad bär Kronprinsessan det rosa bandet

Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj syftar till att samla in pengar till cancerforskning, sprida kunskap och bedriva påverkansarbete. För tionde året i rad är H.K.H. Kronprinsessan Victoria kampanjens officiella beskyddare.


– Vi är mycket stolta och tacksamma över engagemanget från Kronprinsessan Victoria.  Kronprinsessans engagemang har aktivt bidragit till att Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj förenar så många. Intresset hos såväl privatpersoner som föreningar och företag att vara med och bidra till cancerforskningen blir bara större och större, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden.

Under oktober arrangerar privatpersoner, föreningar och företag över hela landet olika evenemang och insamlingsinitiativ till förmån för Cancerfonden. Hundratusentals människor bär det rosa bandet och väljer att köpa rosa produkter från Rosa Bandets samarbetspartners för att visa sitt stöd.

Som beskyddare av Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj har Kronprinsessan Victoria en viktig roll för att ytterligare uppmärksamma cancerfrågan och vikten av svensk cancerforskning. 

Visa fler