Våga prata
om det svåra

Kjell Wilhelmsen

  • Skådespelare
Ambassadörer
Publicerad
21 mar 2017

Kjell Wilhelmsen

"Vi killar är generellt sett dåliga på att prata om det som är svårt. Det måste vi bli bättre på. Jag hoppas att jag kan få andra att börja prata om cancer genom att dela med mig av min historia."

Kjell Wilhelmsen är skådespelare och efter att ha frilansat i ett par deccennier är han nu fast anställd på Backa Teater i Göteborg. Det stora genombrottet kom sent. Först lite smygande med rollen som kocken Klasse i SVT:s serie Saltön 2005. Och sju år senare blev Kjell känd för hela svenska folket med rollen som den ensamma och kärlekstörstande Glenn i serien 30 grader i februari.

Våren 2015 diagnostiserades Kjell Wilhelmsen med börstcancer och han har valt att vara öppen med sin sjukdomshistoria. Han insåg att han inte kunde kunde jämföra sig med någon annan, alla reagerar olika. Vissa hanterar det genom att springa maratonlopp men Kjell Wilhelmsen fick dödsångest och började dricka för att bedöva ångesten. I Juli 2015 slutade han dricka eftersom att ångesten blev värre. Att få fler män att våga prata om cancer ser han som en viktig del av sitt ambassadörskap.

– Det är en stor ära för mig att axla rollen som Cancerfondens nya ambassadör. Jag vill vara ett stöd för de som drabbas och visa att det finns ljus i tunneln. Vi killar är generellt sätt dåliga på att prata om det som är svårt. Det måste vi bli bättre på. Jag hoppas att jag kan få andra att börja prata om cancer genom att dela med mig av min historia, säger Kjell Wilhelmsen.

Läs mer om Kjell Wilhelmsen
Kjell Wilhelmsen ny ambassadör -Kjell Wilhelmsen diagnostiserades med bröstcancer förra året och valde att vara öppen med sin sjukdomshistoria. Att få fler män att våga prata om cancer ser han som en viktig del av sitt ambassadörskap.