Nyheter
Publicerad
5 jul 2017

Alla i en familj berörs

Hur hanterar man som vuxen när ens förälder blir sjuk i cancer? Leo Razzak och Katarina Berriel samtalar om hur de hanterade sina föräldrars cancerbesked, sin nya syn på livet, familjen och sig själva.

– Pappa sa ”sätt dig ner”, tittade på mig och sa ”det är någonting som är väldigt fel”, berättar Leo.

Det är åtta år sedan Leo Razzak fick beskedet om att hans pappa hade drabbats av leukemi. Pappan var då egen företagare och hade en torghandel i Skärholmen men fick ganska snart sluta arbeta.

Leo berättar hur familjen hanterade beskedet.

– Vi tog det väldigt hårt. Det var ett år i dimma och allt var kaos och panik, man visste inte hur man skulle förhålla sig till tiden, säger han.

Pendlat mellan hopp och förtvivlan 

I januari 2016 var Katarina Berriel på en resa i Buenos Aires. Då fick hon beskedet att hennes mamma hade insjuknat i kronisk bukspottkörtelcancer.

– De hade även hittat en elakartad tumör på äggstocken. Jag bokade om biljetten och åkte hem efter två veckor, fast jag skulle varit borta i två månader, säger hon.

Katarina berättar att förra året var intensivt och att hon pendlat mellan hopp och förtvivlan.

– Jag har försökt tänka positivt och peppa min mamma. Jag tror att man ska försöka att inte planera för långt in i framtiden utan försöka vara här och nu. Jag söker mycket information om sjukdomen och pratar med folk som är i liknande situationer, berättar hon.

Lyssna på poddavsnittet med Leo och Katarina här 

Visa fler