Värme, sång och hopp under Sjung tillsammans mot cancer

Cancerfondens allsångskväll ”Sjung tillsammans mot cancer” samlade in 92 miljoner kronor till svensk cancerforskning. Pengarna kommer gå till att finansiera nya forskningsgenombrott som räddar liv och förbättrar livskvaliteten för cancerdrabbade.  

Bild från slutscenen av TV-sändningen Sjung tillsammans mot cancer
Stor uppslutning under Sjung tillsammans mot cancer. Foto: Teodor Axlund

Det blev en engagerande kväll som hade flera viktiga uppgifter – att sprida kunskap om cancer, underhålla och att samla in pengar till cancerforskning. 

– Varmt tack till alla som bidrog genom att bli månadsgivare, ge större gåvor och engagera sig. Kvällen blev en hyllning till livet och forskningens framsteg, säger Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström.

Kvinna på scen
Ulrika Årehed Kågström, Cancerfondens generalsekreterare tackar för alla bidrag till cancerforskningen. Foto Teodor Axlund

Artisterna levererade allsånger och publiken på Cirkus i Stockholm sjöng med. Hela Cirkus sjöng Lill-Babs klassiker ”Leva Livet” med Pernilla Wahlgren och Hanna Hedlund på scenen. 

Två kvinnor sjunger på en scen
Pernilla Wahlgren och Hanna Hedlund uppträder på Cirkus i Stockholm. Foto Teodor Axlund

Programledarna Jill Johnson och Tareq Taylor ledde oss genom starka berättelser från drabbade och närstående. Flera kända artister delade också med sig av sina erfarenheter av cancer.  

"Det är bara tillsammans vi kan besegra cancer, det tycker jag den här kvällen symboliserar!"

Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare Cancerfonden

Låtskrivaren och artisten Miriam Bryant berättade om när hennes syster gick bort i tjocktarmscancer förra året och hur hon tog sig igenom sorgen. Hon framförde även låten Sarkofag som är tillägnad systern.

Artisten Erik Grönvall som uppträdde under kvällen drabbades av leukemi 2021 och berättade om hur han kunde komma tillbaka från den tuffa behandlingen och fortsätta med sin artistkarriär.

Ung man på scen
Artisten Erik Grönvall uppträdde på Cirkus i Stockholm. Foto: Teodor Axlund

Skådepelaren Dolph Lundgren var med från sitt hem i Hollywood i USA och pratade om sin spridda njurcancer, om beskedet och tankarna när det var som mörkast men också om hur en ny behandling gav honom hoppet tillbaka.

– Vi har som mål att 80 procent ska överleva cancer 2030 och vi är på god väg dit. Idag är den beräknade 10-årsöverlevnaden 72 procent. Vissa cancerformer har en sämre prognos och därför behövs mer forskning, säger Ulrika Årehed Kågström.

Statistik om olika cancerformer

Under allsångskvällen uppträdde också artisterna Måns Zelmerlöw, Lasse Holm, Lucianoz, Nanne Grönwall, Tommy Nilsson och Dad Harmony.  

Ett varmt tack till alla som är med i kampen mot cancer!

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.