Samtal
Publicerad
6 nov 2018

Informations- och stödlinjen

Cancerfondens informations- och stödlinje är bemannad av legitimerad vårdpersonal med lång erfarenhet av cancervård. Vänd dig till oss med dina frågor och funderingar om cancer, och för att få råd och stöd i din situation.

Ring 020-59 59 59

Vi svarar i telefon helgfri vardag måndag 09-16, tisdag 10-16 och onsdag-fredag 09-16. 

Samtalet är kostnadsfritt.

Avvikande öppettider 

28 november 2018 kl: 09-13

27-28 december 2018 – stängt 

2-4 januari 2019 kl: 09-15 (lunchstängt 12-13)

Skicka mejl

Du är även välkommen att mejla oss. Det gör du genom att klicka här

Skicka brev

Vill du skicka ett brev till oss så är adressen Cancerfondens informations- och stödlinje, 101 55 Stockholm.

Varje år tar vi emot cirka 6 000 samtal och mejl. Du som kontaktar oss får vara anonym.

Kontakta oss för fakta och information, känslomässigt stöd eller skriftlig information.

Elizabeth Johansson på Cancerfondens informations- och stödlinje berättar:

"Många närstående och patienter ringer till oss. Några vill ha information om själva sjukdomen. Andra vill ha råd om hur de kan få ytterligare ett utlåtande av en läkare, så kallad second opinion, och då berättar vi hur det går till. I de flesta samtal har de som ringer ett stort behov av känslomässigt stöd; de behöver få prata med någon som har tid att lyssna."

Tyvärr har vi inte möjlighet att svara på alltför omfattande frågor från exempelvis studenter som kontaktar oss i syfte att få information till uppsatser och skolarbeten. Vi hänvisar istället till sidorna "Om cancer"

Vi garanterar sekretess och hanterar dina uppgifter på ett säkert sätt 

När du kontaktar Cancerfondens informations- och stödlinje garanterar vi dig sekretess. Vi för inte journal över dem som skriver eller ringer till oss. Vi behåller dock inkommande e-post och registrerar telefonsamtal. Det gör vi uteslutande av statistiskt intresse för att kunna se hur många som kontaktar oss och vilka frågor som är vanligast, samt för att kunna utveckla och förbättra vår verksamhet. Det är bara personalen vid Cancerfondens informations- och stödlinje som tar del av de mejl och samtal som kommer in och vi lämnar aldrig uppgifter vidare till andra företag eller organisationer. 

Vi ger inte några medicinska råd, utan endast information och stöd. Medicinska frågor ska alltid diskuteras med en läkare. 

Cancerfonden är personuppgiftsansvarig för de uppgifter du lämnar till oss. I vår integritetspolicy kan du läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter. 

Har du frågor om villkoren är du välkommen att kontakta Cancerfondens juristenhet: info@cancerfonden.se eller 020-59 59 59.