Tillsammans mot cancer samlar in 165 miljoner kronor till svensk cancerforskning

Tillsammans mot cancer är en kväll som fortsätter engagera. I år samlade vi in hela 165 000 000 kronor till Cancerfonden – ett livsviktigt bidrag till svensk cancerforskning. Det blev en känslosam kväll med en viktig uppgift – sprida kunskap om cancer och få fler att bli månadsgivare.  

Anna Arantxa

Varje år blir vi lika tagna av det enorma engagemang vi möter. I år fick vi i sista stund stuva om i programmet och vi är så otroligt tacksamma över alla som med kort varsel kunde hoppa in och göra årets viktigaste tv-kväll möjlig. Vi vill även rikta ett stort tack till alla våra nya och befintliga månadsgivare, alla som under kvällen skänkt stora gåvor och alla våra företagspartners. Ni bidrar till att forskningen går framåt så att färre drabbas och fler överlever cancer, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden. 

Tillsammans mot cancer blev en minnesvärd kväll fylld av hopp och framtidstro ledd av Anna Brolin och Arantxa Álvarez. Vi bjöds på musik av artister som Charlotte Perrelli, Eric Gadd, Molly Hammar, Weeping Willows och Moonica Mac. Under kvällen syntes även en rad kända profiler som Sven Melander, Stina Wollter, Kristin Kaspersen, Anders Bagge, Anis Don Demina, Anja Pärsson, Isabella Löwengrip, Camilla Hamid, Jesper Blomqvist, Hanna och Linn Hedlund i tv-rutan. 

–  Ett stort tack till alla som på olika sätt bidragit till kvällen. Tack till alla drabbade och närstående som delat sina personliga berättelser med oss, till alla forskare som outtröttligt försöker hitta nya sätt att bekämpa cancer och till alla artister och programledare som bjudit på sig själva för att hjälpa andra. Tillsammans kan vi verkligen besegra cancer snabbare, avslutar Ulrika Årehed Kågström.  

Varje år får runt 65 000 personer i Sverige en cancerdiagnos. Det innebär att en av tre kommer att få ett cancerbesked under sin livstid. Men tack vare forskningen överlever i dag två av tre cancer.  

Tillsammans mot cancer direktsändes från Vinterträdgården på Grand Hotel i Stockholm, läs mer om tv-kvällen här: cancerfonden.se/tillsammansmotcancer 

För mer information och bilder, kontakta:  

Isabell Blomkrantz, isabell.blomkrantz@cancerfonden.se, 070-2598300 


Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.