Svenska folket visade sin kärlek under cancergalan i TV4

Under en känslofylld och stjärnspäckad galakväll i TV4 samlades det in 69 miljoner kronor till Cancerfonden och svensk cancerforskning. Pengar som är livsviktiga i kampen mot cancer.

Tack. Fotograf: Jonas Asp

- Den här kvällen ger så mycket värme och kärlek och är betydelsefull. Vi på Cancerfonden är så oerhört tacksamma för alla nya och befintliga månadsgivare. Kvällens resultat på 69 miljoner kronor motsvarar hundratusentals nya forskningstimmar. Det här stödet är otroligt viktigt för att forskningen ska gå framåt och för att färre ska drabbas och fler överleva cancer, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden.

Tillsammans mot cancer-galan sänds direkt från Annexet i Stockholm med ledning av Soraya Lavasani och Bengt Magnusson. Kvällens berättelser innehöll erfarenheter från drabbade och anhöriga och uppträdanden av artisterna Jill Johnson, Smith and Thell, Måns Zelmerlöw, Renaida och Moto Boy featuring Jennie Abrahamson, som samtliga har egna personliga kopplingar till cancer.

Felicia Hume, syster till Sara Danius, berättade om Saras sjukdomstid, systerskapet och hur det känns att förlora någon som står en så nära. Mark Levengood gästade galan och berättade öppet om sin relation med sin mamma som just nu är sjuk i cancer. Marie Fredriksson hyllades med ett vackert och hjärtevärmande uppträdande av Moto Boy och Jennie Abrahamson med låten Sparvöga.

- Jag vill tacka alla som medverkat under galan och bidragit till det fina resultatet, alla drabbade och närstående som öppenhjärtigt delat med sig av sina upplevelser, forskare som outtröttligt arbetat i sina laboratorier och som ikväll delat med sig av sina framgångar, programledarna och alla artister som bjudit på underbar underhållning. Det är tillsammans med alla er och alla engagerade människor i hela landet som vi kan besegra cancer, säger Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström.

För mer information om galan "Tillsammans mot cancer". www.cancerfonden.se/cancergalan