Pressreleaser
Publicerad
22 feb 2018

Pressinbjudan: Cancerfondsrapporten 2018

Cancer är i hög grad en studie i ojämlikhet. I årets rapport granskar Cancerfonden hur socioekonomisk status påverkar insjuknande och dödlighet i cancer. Flera rapporter och utredningar från de senaste åren pekar på stor ojämlikhet inom svensk sjukvård, men ingenting tyder på att utvecklingen går åt rätt håll.

Under frukostseminariet onsdagen den 21 mars leder professor och överläkare Jan Zedenius ett samtal om hur vi kan minska skillnaderna, vilka insatser som gjorts för ökad överlevnad och vad vi kan lära oss av det.

Hur rankas Sverige som forskningsland? Vetenskapsrådet har för tolfte gången gjort en jämförelse av hur världens länder och lärosäten utvecklat sin cancerforskning.Trenden är tydlig och inte smickrande för Sverige. Vad får det här för konsekvenser för forskningen, för patienterna och för Sverige? Klas Kärre, professor och ordförande i Cancerfondens forskningsnämnd, leder diskussionen.

I årets rapport riktar vi även ljuset mot prevention med övervikt och fetma i fokus, livmoderhalscancer, aktuell cancerstatistik och digitalisering inom cancervården.

Vi livesänder presentationen på Cancerfondens Facebook-sida.

När: Onsdagen 21 mars
Tid: 07.30 frukost, 8.00-9.00 presentation
Plats: Cancerfonden, David Bagares gata 5, Stockholm

Anmälan sker via mejl till Cecilia Boij, pressekreterare på Cancerfonden: cecilia.boij@cancerfonden.se