Pressreleaser
Publicerad
1 apr 2019

Ny chef för insamling och engagemang till Cancerfonden

Idag tillträder Johan Bergström som ny chef för insamling och engagemang på Cancerfonden. Det tuffa uppdraget handlar om att öka Cancerfondens intäkter till minst en miljard kronor per år för att säkerställa en stark utdelning till svensk cancerforskning.  

–    Jag är enormt ödmjuk inför uppdraget och glad över att ha fått den här möjligheten. Många jobb som jag har tagit mig an under min resa har varit spännande och lärorika, men detta är det viktigaste jobbet i min karriär. Det är en fråga som tyvärr berör oss alla men där forskningen hela tiden vinner ny mark. För att fortsätta forskningens framgångar att besegra cancer, krävs kapital, säger Johan Bergström.

Tillsammans med ett tjugotal medarbetare på insamlingsavdelningen kommer Johan att skapa förutsättningar för engagemang och säkerställa relevanta insamlingsformer för att möta befintliga och nya målgrupper för att uppnå verksamhetens mål. Cancerfonden strävar också efter att bli ledande inom digital insamling.

–    Johan är en trygg ledare med förmåga att nå tuffa mål. Vi är mycket glada att välkomna honom till oss, säger Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström.

Johan Bergström kommer närmast från en tjänst som Head of Corporate Sales med ansvar för försäljning och konceptutveckling på Nordnet. Han har lång erfarenhet av olika ledande befattningar inom finans- och försäkringsbolag i roller som bland annat marknadschef, försäljningschef och kommunikationsansvarig.