Förvandla dina prylar till nya forskningsframsteg

De flesta av oss har nog någon pryl eller två som vi inte använder längre och som någon annan kan ha nytta av. Under Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj i oktober kan du som privatperson eller företag auktionera ut prylar och tjänster – och buda på andras – till förmån för Cancerfonden på Traderas plattform. Både den som auktionerar ut och den som budar bidrar till livsviktig cancerforskning på ett enkelt och hållbart sätt. 

Klänning Selam Fessahaye Foto Frida Marklund

 

Dina prylar blir forskning som räddar liv 

 Cancerfonden har i årets Rosa Bandet-kampanj tagit fram en insamlingsaktivitet som vi kallar för Rosa auktioner. Genom att sälja av det man inte behöver till förmån för Cancerfonden kan alla vara med och bidra på ett hållbart sätt. Den 1 oktober kommer Cancerfonden tillsammans med Tradera lansera en ny tjänst där den som startar en auktion kan välja att pengarna går direkt till en insamlingsorganisation. Väljer man att starta en Rosa auktion under oktober, skänks pengarna till Cancerfonden. 

Du ser en fin kappa, vi ser vita labbrockar. Alla kan vara med och bidra till nya forskningsframsteg genom att starta en rosa auktion eller buda under oktober. Pengarna som samlas in under Rosa Bandet-kampanjen utgör en betydande del av de pengar som Cancerfonden delar ut varje år till Sveriges främsta cancerforskning. Tillsammans kan vi se till att färre drabbas och fler överlever cancer, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden.   

Några inplanerade rosa auktioner  

  • En person som nyligen mist sin mamma i cancer, kommer att auktionera ut sin Ferrari till förmån för forskningen - så att fler mammor ska få överleva. 

  • Årets Rosa Bandet-designer Selam Fessahaye kommer auktionera ut sin rosa drömklänning Zap Ruffle Dress som ingår i hennes första kollektion som visades på Stockholms modevecka 2018. Klänningen är handgjord av 30 meter tyll och modellen har bland annat burits av Beyoncé i hennes visuella album Black Is King. 

  • Cancerfonden kommer auktionera ut världens dyraste rosa band som är handgjort av årets designer. 
     
  • Interflora, som är en av våra huvudpartners, kommer att auktionera ut en workshop i blomsterbinderi med mästerfloristen Johan Munter 

Detta är några av förhoppningsvis många rosa auktioner som kommer äga rum under oktober. Så håll utkik här!  

Bilder 
Bilder på Rosa auktioner hittar du här

Länkar

Mer information om Rosa auktioner finns här.  

Länk direkt till Rosa auktioner hittar du här

Mer information om Rosa Bandet-kampanjen finns här.   

Önskas mer information om de redan inplanerade auktionerna, hör av er till Rosa Bandet-kampanjens presskontakt. 

Presskontakt 
Isabell Blomkrantz, isabell.blomkrantz@cancerfonden.se 070-2598300 

Avgifter vid Rosa auktioner 
De rosa auktioner som läggs upp av Cancerfonden är utan avgifter så alla pengarna går direkt till Cancerfonden. På de annonser Tradera-användare säljer till förmån för Cancerfonden är avgifterna begränsade till sammanlagt 15% (varav 10% utgör Traderas provision och 5% utgör Pennybridges provision), men vid Rosa auktioner utgår maximalt 400 kr i avgifter på en auktion, oavsett slutpris.  

Om Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj 
Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj pågår under oktober varje år sedan 2003, med syfte att samla in pengar till cancerforskning, sprida kunskap och påverka beslutsfattare i viktiga frågor. Pengarna som samlas in fördelas till den mest lovande forskningen oavsett cancerform. Under kampanjen fokuserar vi på bröstcancer och frågor med relevans för bröstcancer i vårt kunskapsspridande och opinionsbildande arbete.