Adam Tensta

Hiphopartist 

Hiphopartist 

Musikern Adam Tensta är en välkänd profil i musikvärlden men har även ett starkt samhällsengagemang i stort där hans förmåga och driv att lyfta ungdomars frågor varit central länge. 

Adam har i olika projekt fokuserat på att inspirera och motivera unga människor och har en stor förmåga att nå och engagera viktiga målgrupper.

Han driver även FRAMÅT, en utbildning i musikentreprenörskap som idag är rikstäckande där ungdomar får lära sig viktiga delar i musikbranschen och som började i Järvaområdet, platsen där Adam själv är uppväxt. 

Det är en stor ära. Cancerfonden gör ett otroligt viktigt jobb och det känns bra att de vill ha med mig i sitt arbete.

Hans musikaliska genombrott kom med debutalbumet ”It's A Tensta Thing” och låtarna ”They Wanna Know”, ”My Cool och Before You Know It” år 2007 och han har sedan dess släppt flera album och turnerat i över 40 länder, samt varit engagerad i tonsättande ungdomsprojekt under tiden som aktivt turnerande artist.

Adams mamma har gått bort i cancer och i hans omtalade sommarprat i P1 tecknar han ett kärleksfullt porträtt av henne. 

– Det är en stor ära. Cancerfonden gör ett otroligt viktigt jobb och det känns bra att de vill ha med mig i sitt arbete. Det är många som är berörda av denna sjukdom och som vill se den utplånas, berättar han. 

Adam Tensta: Världen stannade för en stund

Följ Adam på Instagram

Hjälp oss besegra cancer snabbare

Valfritt belopp
Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.