"På tröskeln till ett stort genombrott"

För Petter Brodin, forskare, läkare och trebarnspappa, blev coronapandemin en vändpunkt inom cancerforskningen. Nu testas behandlingar för cancerpatienter som tidigare inte ens varit tänkbara. 

Tack för att du väljer att stödja Cancerfonden! Ditt bidrag räddar liv!

Tack för att du väljer Cancerfonden! Ditt bidrag hjälper till att föra forskningen framåt så att färre drabbas och fler överlever cancer.

Välj belopp

Dina kontaktuppgifter

Välj betalsätt

Din gåva

Gåvobelopp

500 kr

När ett barn vill ge upp

- Som trebarnspappa känns det verkligen i hjärtat när jag träffar svårt sjuka barn som inte orkar leva längre. Men ibland slutar det lyckligt. Jag glömmer aldrig den 12-åriga pojken som överlevde, tack vare alla år av forskning.  

Petter Brodin, forskare och läkare

Ögonblicket som förändrade allt

När Petter fick frågan om att bli samordnare för Sveriges läkare och forskarkår globalt, mitt i en av vår tids värsta pandemier, förändrades han fokus helt. Studier på coronaviruset och immunförsvaret gav insikter om helt nya tänkbara behandlingar mot cancer.

Läs mer om Petters viktiga forskning

Framtidskämpe – för allt som komma skall

Vill du vara med och stötta cancerforskning på lång sikt? Som Framtidskämpe ger du pengar varje månad och är med och kämpar för att kommande generationer får en framtid fri från cancer.

Bli Framtidskämpe