Nyheter
Publicerad
17 sep 2013
Författare
Johan Wåhlin

Paul Svensson om uppdraget som ambassadör för Cancerfonden

Nyligen presenterade vi Cancerfondens nya ambassadörer. En av de fyra som tagit sig an uppgiften är stjärnkocken Paul Svensson.

 
Paul Svensson. Foto: Andrea Björsell.

Cancerfondens ambassadörer har ett brett och långsiktigt uppdrag som representanter för våra viktiga frågor. En sådan är att nå ut med kunskap om hur man kan minska risken att bli sjuk i cancer.

Paul Svenssons målsättning med ambassadörskapet är att avdramatisera matlagning, som en väg till bättre hälsa:

– Jag vill få folk att känna glädje och upptäcka att det inte behöver vara besvärligt och plågsamt att ändra till en mer hälsosam livsstil. Tvärtom kan det vara lustfyllt. Matlagningen blir så mycket roligare och aptitligare om grönsaken får vara huvudråvaran och köttet tillbehöret, säger Paul Svensson.

Paul Svenssons matfilosofi handlar om hållbarhet, för miljön och för vår hälsa – mat som vi och naturen mår bra av. Paul arbetar till vardags på restaurangen på museet Fotografiska i Stockholm. Han är också kokboksförfattare, engagerad i projekt för en bättre skolmat och lagar mat i SVT Gomorron.

Vi hälsar honom varmt välkommen som ambassadör för Cancerfonden!

På vår webbplats kan du läsa mer om mat och cancer, om smarta val som kan minska din risk för cancer.

Johan Wåhlin

Webbredaktör

Visa fler