Stor uppslutning under Tillsammans mot cancer

Årets viktigaste tv-kväll, Tillsammans mot cancer, fortsätter att engagera. Trots en oro i omvärlden slöt tusentals personer upp i kampen mot cancer under kvällen genom att bli månadsgivare och över 60 miljoner kronor samlades in. Ett livsviktigt bidrag till svensk cancerforskning. Tack till alla som bidrar!

Bild från slutscenen av TV-sändningen Tillsammans mot cancer
Stor uppslutning under Tillsammans mot cancer. Foto: Sanna Percivall

Det blev en engagerande kväll som hade två viktiga uppgifter – att sprida kunskap om cancer och samla in pengar till cancerforskning.

Ett stort och varm tack till alla våra nya och befintliga månadsgivare och till alla som skänkt stora gåvor under kvällen!

Stor uppslutning

Per Lernström ledde kvällen som var fylld av gripande berättelser, starka artistframträdanden och en inblick i forskningens värld som gav hopp och framtidstro. 

Professor Klas Kärre, ordförande i Cancerfondens forskningsnämnd skickade bland annat med det hoppfulla budskapet:

– Inom en generation borde det vara möjligt att bota 9 av 10 fall av all cancer. Och att det 10:e fallet kan leva länge. 

Vi bjöds på musik av artister som Nike, Lasse Stefanz, Sarah Dawn Finer och Norlie & KKV. Även supertrion Amanda Bergman, Sabina Ddumba och Nathalie “Cleo” Missaoui stod på scen som gruppen Rosa bandet.

Under kvällen syntes även en rad kända profiler som Anders Bagge, Therese Alshammar, Tusse, statsminister Ulf Kristersson, Lena Hallengren, Martin E-type Erikson, Siw Malmkvist, John Lundvik, Mark Levengood, Isabelle Gulldén, Zeina Mourtada, Tommy Körberg, Cecilia von der Esch, Alexander Abdallah, Greta Thunberg, Micael Dahlen, Camilla Hamid och Göran Hägglund.  

Varje år under Tillsammans mot cancer utses även Årets cancerforskare. I år gick priset till Göran Jönsson får priset för sin enastående forskning kring hudcancerformen malignt melanom. Hans forskning leder till nya och mer individualiserade behandlingar. 

Stort tack för enormt engagemang

Varje år får runt 68 000* personer i Sverige en cancerdiagnos. Det innebär att en av tre kommer att få ett cancerbesked under sin livstid. Tack vare forskningen överlever i dag två av tre sin cancerdiagnos. På 1950-talet var den siffran en av tre. 

– Varje år blir vi lika tagna av det enorma engagemang vi möter. Vi är så otroligt tacksamma över alla medverkande som gjort årets viktigaste tv-kväll möjlig. Tack till alla drabbade och närstående som delat sina personliga berättelser med oss och till alla forskare som outtröttligt försöker hitta nya sätt att bekämpa cancer, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden.  

– Jag vill även rikta ett stort och varmt tack till alla våra nya och befintliga månadsgivare, till alla som under kvällen skänkt stora gåvor och alla våra företagspartners. Ni bidrar till att forskningen går framåt så att färre drabbas och fler överlever cancer.

Missade du TV-sändningen? Läs mer om den här

*Antal personer som fick cancer under 2021. Källa: Socialstyrelsen

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.