Kronprinsessan tar del av senaste forskningen

I samband med årets Rosa Bandet-kampanj fick H.K.H Kronprinsessan Victoria ta del av den senaste forskningen genom att följa en cancerpatients resa på Karolinska universitetssjukhuset.  

Foto: Micael Engström

– Vi är mycket stolta över att Kronprinsessan, även i år, vill vara med och uppmärksamma Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, och som kampanjens officiella beskyddare närvara vid en rundvandring för att ta del av den senaste forskningen på plats, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden.

H.K.H Kronprinsessan Victoria. Foto: Micael Engström

Under besöket på Karolinska fick Kronprinsessan följa en cancerpatients väg in i sjukvården genom en fiktiv berättelse. 

Kronprinsessan fick i laboratoriet bland annat se hur vävnad tas om hand, dels för sjukvård och dels för forskning. Hon fick även se hur immunceller av typen NK-celler kan användas i cancerbehandling.

Klas Kärre, ordförande i Cancerfondens forskningsnämnd, H.K.H Kronprinsessan Victoria och Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden. Foto: Micael Engström

– Kronprinsessans engagemang har aktivt bidragit till att Rosa Bandet-kampanjen blivit något av en folkrörelse. En kampanj som förenar och berör människor över hela Sverige, säger Ulrika Årehed Kågström.

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.