En liten handling som gör gott

Ge en extra slant – utan kostnad. Nu ansluter sig Cancerfonden till återbäringstjänsten Refunder. På ett enkelt sätt kan din shopping bidra till livsviktig forskning, utan att det kostar dig något.

Nu kan du shoppa med Refunder och ge tillbaka till Cancerfonden
Med över 500 000 medlemmar och 1 000 anslutna företag är Refunder Sveriges största cashback-sajt.

Allt mer av vår konsumtion sker i dag på nätet och därför ansluter sig nu Cancerfonden till återbäringstjänsten Refunder. Genom att samla bonus på dina köp online, får du cashback, alltså pengar tillbaka, som du kan välja att skänka till Cancerfonden. 

Gör stor skillnad

Ska du köpa sommarens gummistövlar, mat eller tält på nätet? Via Refunders cirka 1 000 anslutna butiker samlar du bonus som sedan omvandlas till återbäring och faktiska pengar. 

– Det kostar ingenting för dig som konsument, men genom att skänka din bonus kan du skapa bättre förutsättningar för svensk cancerforskning. Det är en liten handling som gör gott, säger Johan Bergström Cancerfondens insamlingschef.

Canceröverlevnaden har fördubblats.

– Undersökningar visar att många gärna ger i samband med andra köp och upplever att det är enkelt. Än smidigare är givetvis att ge utan att det kostar dig en krona, fortsätter Johan.

Sedan 1951 har Cancerfonden delat ut 11 miljarder kronor till svensk cancerforskning. Överlevnaden i cancer har mer än fördubblats under samma tid.

Under 2019 avsattes 770 miljoner kronor till svensk cancerforskning och i dagsläget finansierar Cancerfonden drygt 500 cancerrelaterade forskningsprojekt. 

En önskedröm

Även givarantalet är imponerande. Ungefär två miljoner människor i Sverige skänker, eller har skänkt, pengar till Cancerfonden. 

– Om alla våra givare anslöt sig till Refunder och sedan skänkte sin bonus till Cancerfonden skulle vi få in stora summor till cancerforskningen. Det vore en önskedröm, säger Johan Bergström. 

Alla ska kunna ge efter egen förmåga.

– En viktig del i vår insamlingskampanj är många bäckar små-principen och att alla ska kunna ge efter egen förmåga. Här kan konsumenten ge utan att det kostar ett öre. Du bestämmer själv hur mycket av din bonus du vill skänka, hela eller delar av den, säger Johan Bergström.

Johan Bergström är insamlingschef på Cancerfonden.

Så här gör du!

Genom att utgå från Refunder.se/cancerfonden när du ska handla på nätet får du pengar tillbaka och eller kan stödja Cancerfonden varje gång du genomför ett köp hos någon av de butiker som är anslutna.

Det enda du behöver göra är att bli medlem och ange hur mycket av din bonus som Cancerfonden ska få och sedan börja shoppa.

Det kostar ingenting att vara medlem och du får pengar tillbaka alternativt kan skänka Cancerfonden pengar på alla dina köp.

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.