Bli vår Huvudpartner

Tillsammans kan vi besegra cancer

Var med och gör skillnad i en livsviktig fråga

Som Cancerfondens huvudpartner får ni en stark varumärkes- och associationsrättighet, och en plattform att bygga er aktivering på. Samarbetet med oss kan användas både i syfte att stärka ert eget varumärke och vara försäljningsdrivande, samt för att öka lojaliteten hos era befintliga kunder. Ni får rätt att:

Använda Cancerfondens grafiska symboler
Sälja produkter till förmån för Cancerfonden
Associeras till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj

Vi är stolta över våra Huvudpartners

Genom sitt starka och långsiktiga engagemang är ICA och Skandia mycket viktiga för oss i arbetet med att besegra cancer.

Förutsättningar för samarbete:

Ni har ett starkt och etablerat varumärke

Ni vill samarbeta under en längre tid

Ni är aktiva i ert partnerskap

Ni erbjuder mervärden för Cancerfonden

Ni genererar minst 5 mkr/år till Cancerfonden

Vad söker vi hos en Huvudpartner?

Ni vill verkligen göra skillnad i kampen mot cancer genom att sprida kunskap om cancer och prevention, kanalisera insamling och bidra till Sveriges främsta cancerforskning.

Ni delar Cancerfondens värderingar. Ni har ett starkt, etablerat varumärke och erbjuder nationell räckvidd. Som Huvudpartner arbetar ni aktivt med rättigheten externt i er marknadskommunikation, samt internt för att skapa engagemang. Ni bidrar till kunskapsspridning om cancer och prevention, och kanaliserar insamling till cancerforskning. Ni äger rätten att kopplas till Cancerfonden och vår verksamhet året runt, i och utanför kampanj. Vårt samarbete ska vara långsiktigt och generera minst 5 mkr per år.

Kontakta oss

Är ni intresserade av att bli Huvudpartner eller har frågor kring samarbete? Ta gärna en titt på våra frågor och svar nedan, eller kontakta oss så berättar vi mer.

Frågor & svar

Varför ska vi som företag stödja Cancerfonden?

Cancerfonden är en fristående, ideell insamlingsorganisation som arbetar för att fler ska överleva och färre ska drabbas av cancer. För att nå dit arbetar vi med forskningsfinansiering, kunskapsspridning och påverkansarbete. Sedan Cancerfonden grundades 1951 har vi delat ut närmare 10 miljarder kronor till svensk cancerforskning. Överlevnaden i cancer har under samma period mer än fördubblats. Bidrag från företag och privatpersoner gör det möjligt för Cancerfonden att finansiera den främsta cancerforskningen i Sverige. Med er hjälp kan vi snabbare nå våra mål och vår vision – att besegra cancer.

Kan mitt företag använda Cancerfondens logotyp och symboler i vår egen kommunikation?

Våra logotyper och symboler är registrerade varumärken som ägs av Cancerfonden. Logotyper och symboler (som det rosa bandet) är förbehållna våra sponsorer som vi har ett långsiktigt samarbete och avtal med. Varken företag eller privatpersoner får använda Cancerfondens logotyper och symboler om det inte reglerats i avtal.

Kan mitt företag starta en webbinsamling till Cancerfonden?

Nej. Privatpersoner, skolklasser, UF-företag och ideella föreningar kan starta insamling på vår webbplats. För företag finns många andra sätt att stödja vårt arbete, och det går självfallet bra för företag att skänka en gåva.

Kan mitt företag sälja en produkt till förmån för Cancerfonden?

För att som företag få driva tjänst- eller produktkopplad försäljning, exempelvis skänka x antal kr till Cancerfonden per såld produkt/tjänst, krävs ett samarbetsavtal med Cancerfonden. Läs mer om våra olika partnerskap för tjänst- eller produktkopplad försäljning.