Värdepapper som räddar liv

Din gåva gör en betydande skillnad för oss i arbetet för att besegra cancer, snabbare och tillsammans. Oavsett storlek, oavsett om det rör sig om kontanter eller värdepapper, hanterar vi och förvaltar din gåva på bästa sätt. 

Skapa gåvobrev

Här finns en mall som du kan fylla i med ditt aktieinnehav.

Ladda ner pdf

Ett gåvobrev kan förebygga framtida oklarheter och konflikter.  Därför är det bra att skriva ett gåvobrev när du ger bort något av större värde. Ska du skänka till exempel en fastighet eller bostadsrätt är gåvobrev dessutom ett krav.

Har du frågor kring att skänka värdepapper, eller annan egendom av större värde, till Cancerfonden är du alltid välkommen att kontakta oss på juristerna@cancerfonden.se eller 010-199 10 10.

För den här och kommande generationer

Tack vare pengar som företag och privatpersoner bidrar med kan vi stötta Sveriges främsta cancerforskning. Många av de framsteg vi ser inom cancerbehandling idag, är resultat av forskning som inleddes för decennier sedan. 

Copyright Nobel Media AB 2015. Foto: Pi Frisk

Ett exempel är Nobelpristagaren Thomas Lindahls forskning som hjälpt oss att förstå hur cancer uppkommer, och som tidigt fick stöd av Cancerfonden. En idé han hade för 50 år sedan, resulterade i Nobelpriset i kemi 2015. 

För att våra barn och barnbarn ska få ta del av ytterligare framsteg, måste vi som lever i dag se till att forskningen har de resurser som krävs. Tack för att ni stödjer Cancerfonden!

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.