Magdalena Forsberg

F.d skidskyttestjärna

F.d skidskyttestjärna

Magdalena ”Magda” Forsberg är en av våra mest folkkära idrottsförebilder. Bland alla priser från hennes idrottskarriär som skidskytt finns VM-guld, OS-brons och otaliga vinster i världscupen.

Magdalena är också den idrottare som vunnit Jerring-priset flest gånger. Våren 2013 tog hon hem segern som Mästarnas Mästare i det populära tv-programmet med samma namn.

Viktigt med vardagsmotion

I dag syns Magdalena som skidskytteexpert i tv, hon föreläser och arbetar som sportansvarig på Hello Sweden. Trots all elitträning vill Magdalena framför allt berätta om hur viktigt det är med vardagsmotion.

Jag vill hjälpa till att förmedla att 30 minuters träning om dagen minskar risken för cancer.

– Om jag genom min person, bara genom att vara jag, kan göra skillnad så är det jättebra. Jag vill hjälpa till att förmedla att 30 minuters träning om dagen minskar risken för cancer. Och då behöver man inte gå till gymmet och vara där flera timmar, det räcker att röra på sig i vardagen, säger Magdalena Forsberg.

Följ Magdalena på Instagram

Hjälp oss besegra cancer snabbare

Valfritt belopp
Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.