Spelbranschens insamling slog rekord

Insamlingsinitiativet engagerade många i spelbranschen och har samlat in över sju miljoner kronor till cancerforskningen. En rekordhög summa för en insamling hos både Cancerfonden och Humble Bundle. 

Gruppbild på åtta människor som startat insamlingen
Initiativtagarna till insamlingen: Pelle Sunnerot, Maeva Sponbergs, Christofer Sundberg, Per Strömbäck, Anna Holdosi-Simon, Kristofer Hedberg, Andrew Siozon och hedersmedlem och representat för familjen, Malcolm Nermark.

Under hösten 2021 gick Mikael Nermark, tidigare VD på Starbreeze, bort i cancer. Hans vänner, kollegor och familj bestämde sig för att göra något för att hedra hans minne, men också något för alla vars liv påverkas av cancer på ett eller annat sätt. 

Resultatet blev ett samarbete med amerikanska Humble Bundle där över tio olika spelskapare och spelutgivare donerade produkter till ett stort spelpaket.

Paketet innehöll 13 titlar, bland annat PAYDAY2 och Brothers – a Tale of Two Sons, spel som Mikael arbetat med. Alla intäkter från försäljningen av spelpaketet gick till Cancerfonden. 

Engagemanget berör 

Insamlingen avslutades under 2022 och har samlat in över sju miljoner kronor. En rekordhög summa för en sådan insamling för både Cancerfonden och Humble Bundle.

Vi är så otroligt tacksamma över engagemanget.

Förutom den otroliga slutsumman som kommer bidra till livsviktig cancerforskning, var även engagemanget påtagligt. 

En av de som upplevt engagemanget är Mikael Nermarks fru, Åsa Nermark: 

– Jag är tacksam för den fantastiska responsen som kampanjen genererat. Jag är ödmjuk inför människors vilja att bidra och berörd av ert engagemang och förmåga att på ett sånt fint sätt hedra minnet av en stor man, min man. Tack. 

Porträttbild
Mikael Nermark. Foto: privat. 

Även en av initiativtagarna, Pelle Sunnerot, som var vän och arbetskamrat till Mikael blev överväldigad. 

 Vi startade den här insamlingen för att hedra Micke som dog mitt i livet och i toppen av sin karriär. Cancer är så mycket större än man tänker och det kan drabba vem som helst, när som helst.

Vi är så otroligt tacksamma över engagemanget och att många har köpt spelen. Pengarna behövs, vi måste besegra cancer. 

Var med och stötta cancerforskningen

 

Ge en livsviktig gåva

Läs vår tidigare artikel om insamlingen här: Spelbranschen sluter upp i kampen mot cancer | Cancerfonden


Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.