Beskedet som vände Sadis liv upp och ner

Sadi levde som många andra 16-åringar när hela hans liv en dag vändes upp och ner. En ömmande knöl på hans ben visade sig vara en form av skelettcancer – Ewings sarkom.

Sadi
Ewings sarkom är en form av skelettcancer. Sadi drabbades av sjukdomen vid 16 års ålder och fick genomgå cytostatikabehandlingar och operation för att överleva.

En knöl på Sadis ben fick honom att uppsöka läkare för att ta reda på vad det kunde vara. Första beskedet var att det förmodligen var någon sorts cancer. 

Ewings sarkom

Det visade sig vara en form av skelettcancer, Ewings sarkom, och Sadi fick genomgå cytostatikabehandling under förra våren. 

- Jag trodde inte cancern skulle vara så farlig som de sa att den var men när jag började med behandlingarna fattade jag, berättar Sadi.

Familjen drabbades också hårt och befarade det värsta.

Rädslan går inte att beskriva.

- När de här tankarna slår till, om så bara för en millisekund: tänk om han inte klarar det... Den rädslan går inte att beskriva, säger Sadis storasyster Mimi.

Cancern hade spridit sig

Efter sommaren kom beskedet att cancern hade spridit sig trots cytostatikabehandlingen och att det inte gick att rädda Sadis ben. Han blev tvungen att genomgå en operation där delar av hans ben amputerades.

Jag lever idag, och det tackar jag för.

- Jag var ju tvungen att försöka lära mig själv att det kommer bli bra i slutändan. Hellre det än förlora livet, säger Sadi om tankarna inför operationen.

Sadi har idag lärt sig gå igen, med en benprotes han fick efter operationen, och är idag färdigbehandlad.

Var med och besegra cancer

Bli månadsgivare

Läs fler personliga berättelser

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.