Ny podd om forskarna som ska besegra cancer

Forskningen går fort framåt och varje dag går forskare över hela Sverige till jobbet för att hitta nya sätt att förstå, behandla och besegra cancer. Möt några av dem i vår nya podd Glöd.

kirurg med munskydd och texten Glöd

Livsviktig forskning pågår och vi vill dela med oss av forskningens spännande värld och hoppfulla resultat. Vad gör en forskare en vanlig dag på jobbet? Var kommer engagemanget och drivkraften ifrån? Vilka forskningsprojekt är på gång, vilka motgångar måste passeras och vilka framsteg väntar?

Vi vill dela med oss av forskningens spännande värld och hoppfulla resultat.

I vår nya podd intervjuar vår forskningsredaktör Karin Nordin en forskare i varje avsnitt och det handlar om allt från att förebygga och upptäcka cancer till att bota och leva med cancer. Forskarna berättar med egna ord om sig själva och om sin forskning och hur det är att arbeta som forskare. De delar med sig av nya idéer och tankar, erfarenheter, kunskap och mål för forskningen.

Från molekyl till närståendestöd

Forskarna som medverkar arbetar med många olika cancerformer och med helt olika typer av forskning. Vi kommer till exempel att få höra om mammografi, immunterapi, möjligheten att upptäcka cancer i ett blodprov, individanpassad behandling, om stöd till närstående och mycket mer.

Men en sak har forskarna gemensamt – målet att besegra cancer.

Lyssna på Cancerfondens podd Glöd – forskarna som ska besegra cancer där poddar finns.

Glöd på Spotify

Glöd på Acast

Glöd på Apple Podcaster

två personer vid ett bord med en dator
Peter Kjellin och Karin Nordin från Cancerfonden leder podden Glöd. Foto: Sanna Percivall.

 

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.