Kronprinsessan visar sitt stöd

H.K.H. Kronprinsessan Victoria har länge varit ett viktigt stöd i arbetet för att besegra cancer. I ett samtal med Cancerfondens generalsekreterare uttrycker Kronprinsessan sitt deltagande med de cancersjuka som påverkas extra mycket av coronaviruset.

H.K.H. Kronprinsessan Victoria
H.K.H. Kronprinsessan Victoria. Foto: Erika Gerdemark/Kungl.Hovstaterna

– Vi är många som känner oro i den nya verklighet som covid-19 har fört med sig. Det är svårt att föreställa sig oron hos dem med cancerdiagnos och deras närstående. Jag tänker mycket på dem och den utsatta situation som de befinner sig i just nu, säger H.K.H. Kronprinsessan Victoria.

Cancerpatienter extra utsatta 

Personer med cancer har ofta nedsatt immunförsvar, exempelvis till följd av olika behandlingar, och enligt WHO verkar personer diagnostiserade med cancer oftare än andra utveckla allvarliga medicinska tillstånd av coronaviruset. Cancerpatienter är också starkt beroende av en väl fungerande sjukvård.

– Det betyder mycket för oss att Kronprinsessan visar sitt stöd och sin omtanke i den situation vi nu befinner oss i. På Cancerfonden tar vi emot många frågor om cancer och covid-19. Vi stärker upp Cancerlinjen för att kunna svara på alla frågor och avlasta 1177 Vårdguiden, säger Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström.  

Cancerlinjen är bemannad av legitimerad vårdpersonal med lång erfarenhet av cancervård. 

Kronprinsessan Victoria sitter vid ett skrivbord
H.H.K Kronprinsessan Victoria. Foto: Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna

Imponeras av det hårda arbetet 

– Jag är imponerad av det hårda arbete som görs av alla dem som jobbar för att stödja cancerpatienter i denna tid, både i sjukvården och på Cancerfonden och andra ideella cancerorganisationer, säger H.K.H. Kronprinsessan Victoria.

Läs mer om coronaviruset och cancer

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.