Prostatacancer

Halland når målet för två av de sju kvalitetsindikatorerna som ingår i jämförelsen när det gäller prostatacancer. Västra Götaland når inget av målen. Många av regionens patienter måste vänta på behandling i två månader längre än det uppsatta målet. 

Vård av prostatacancer i Västra sjukvårdsregionen

Bröstcancer

Västra Götaland når tre av de högre målen för jämförelsens sex indikatorer, Halland når målet för ett. I Halland får 49 procent av patienterna behandling inom 28 dagar från välgrundad misstanke om bröstcancer. I Västra Götaland är motsvarande siffra betydligt lägre.

Vård för bröstcancer i Västra sjukvårdsregionen

Tjocktarmscancer

Regionerna i Västra sjukvårdsregionen når endast målet för en av sex kvalitetsindikatorer som ingår i jämförelsen. Överlevnadssiffrorna ligger under riksgenomsnittet och här finns utrymme för stora förbättringar. 

Vård av tjocktarmscancer i Västra sjukvårdsregionen

Lungcancer

De båda regionerna inom Västra sjukvårdsområdet ligger omväxlande högt och lågt jämfört med övriga regioner. Västra Götaland ligger näst högst i landet med 92 procent och når det högre utsatta målet opererade mot lungcancer. 

Vård av lungcancer i Västra sjukvårdsregionen

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.