Samtalsstöd från Cancerlinjen

Cancerlinjen är bemannad av legitimerad vårdpersonal med lång erfarenhet av cancervård. Här får du råd och stöd i din situation. 

Kontakta oss

Telefon010-199 10 10

E-post: Skicka här

Brev: Cancerfonden, Cancerlinjen, 101 55 Stockholm

Öppettider: Måndag – fredag 09-16 (tisdag 10-16)

Avvikande öppettider

Varje år tar vi emot cirka 8 500 samtal och mejl. Du som kontaktar oss får vara anonym. Hör av dig till oss för fakta och information, känslomässigt stöd eller skriftlig information.

Vi gör inte några medicinska bedömningar, utan ger endast information och stöd. Medicinska frågor ska  alltid diskuteras med en läkare. Vi översätter och tolkar inte journaltext. Det ska göras tillsammans med ansvarig läkare.

Garanterar sekretess

Vi garanterar sekretess och hanterar dina uppgifter på ett säkert sätt 

Vi för inte journal över de som skriver eller ringer till oss. Vi gör registrering utifrån kontakter uteslutande av statistiskt intresse för att kunna se hur många som kontaktar oss och vilka frågor som är vanligast, samt för att kunna utveckla och förbättra vår verksamhet. Ingen personlig information finns med i registreringarna.

Många närstående och patienter ringer till oss. Några vill ha information om själva sjukdomen, andra vill ha råd om hur de kan få en så kallad second opinion.

Cancerfonden är personuppgiftsansvarig för de uppgifter du lämnar till oss. I vår integritetspolicy kan du läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Har du frågor om villkoren är du välkommen att kontakta Cancerfondens juristenhet på info@cancerfonden.se eller 010-199 10 10.

Uppsatser och skolarbeten

Tyvärr har vi inte möjlighet att svara på alltför omfattande frågor från exempelvis studenter som kontaktar oss i syfte att få information till uppsatser och skolarbeten. Vi hänvisar istället till sidorna Om cancer.

Contact us in English

Do you have questions about your situation or cancer related topics? You are welcome to contact our support line where our staff of health professionals with many years of experience within cancer treatment can answer your questions. 

E-mail us or call 010-199 10 10

Hit kan du också vända dig

Avvikande öppettider

Tisdag 6 juni stängt

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.