Samtalsstöd från Cancerlinjen

Cancerlinjen finns för dig som är berörd av cancer, oavsett var du bor och vem du är. Vi som svarar på dina frågor är legitimerade sjuksköterskor med lång erfarenhet av cancervård. Här får du stöd och vägledning i din situation.

Kontakta oss

E-post: cancerlinjen@cancerfonden.se

Chat: Här hittar du chatten

Telefon010-199 10 10

Brev: Cancerfonden, Cancerlinjen, 101 55 Stockholm

Öppettider: Måndag – fredag 09-16 (tisdag 10-16)

Avvikande öppettider

Cancerlinjen - stöd och vägledning för cancerberörda

Du kanske själv är drabbad eller har någon i din närhet som fått ett cancerbesked? Då kan det vara tryggt att prata med någon som har tid att lyssna och har aktuell kunskap om cancer. 

Vi som svarar på dina frågor är legitimerade sjuksköterskor med lång erfarenhet av cancervård. Du som kontaktar oss får vara anonym och det kostar inget.

Vi kan ge dig information och stöd, vi kan vara bollplank och vägleda i en svår situation. För medicinska frågor och för översättning eller tolkning av journaltext vänder du dig till din läkare.  

Efter kontakten med oss hoppas vi att du känner dig tryggare, har fått svar på dina frågor och ett personligt bemötande.  

Garanterar sekretess

Vi garanterar sekretess och hanterar dina uppgifter på ett säkert sätt. Vi för inte journal över de som skriver eller ringer till oss. Vid vissa tillfällen används medlyssning i internt utbildningssyfte.

Vi gör registrering utifrån kontakter uteslutande av statistiskt intresse för att se hur många som kontaktar oss och vilka frågor som är vanligast, för att kunna utveckla och förbättra vår verksamhet.

Cancerfonden är personuppgiftsansvarig för de uppgifter du lämnar till oss. I vår integritetspolicy kan du läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Har du frågor om villkoren är du välkommen att kontakta Cancerfondens juristenhet på info@cancerfonden.se eller 010-199 10 10.

Contact us in English

If you have any questions about your situation or cancer related topics, you are welcome to contact our Cancer helpline. The staff working at the helpline are health professionals with many years of experience within cancer treatment. 

E-mail us och call 010-199 10 10

Avvikande öppettider i Cancerlinjen

19/6 öppet 09:30-16

20/6 öppet 9-12:30

21/6 stängd

 

Sommaröppettider

Vecka 27, 28, 29 & 31 öppet kl 9-12 & 13-15

Vecka 30 är Cancerlinjen sommarstängd

Under sommaröppettider är chatten stängd och bokningsbara tider för samtal uteblir

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.