Emma Örtlund designar Cancerfondens rosa band

Cancerfondens rosa band är i år designat av skådespelerskan och fotomodellen Emma Örtlund. Emma spelade huvudrollen i filmen “Catwalk - Från Glada Hudik till New York”, där vi fick följa hennes och Glada Hudik-gängets väg till en hyllad modevisning i New York. Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj pågår under oktober varje år med syfte att samla in pengar till cancerforskning och sprida kunskap om cancer.

220303_Rosa-Bandet_02_044 hires (2).jpg

Emma har en nära koppling till cancer då hon förlorade sin mamma för sju år sedan.  

– När jag fick frågan om att designa Cancerfondens rosa band blev jag jätteglad och det kändes alldeles magiskt. Tänk att jag skulle få göra det! Och jag ville göra ett fint band för min mamma och alla andra som drabbas, säger Emma Örtlund.  

Årets rosa band är bubbelgumsrosa, mintgrönt och neongult. Blixten och ordet NOW! symboliserar kraft och snabbhet – att vi alla kan göra något nu, tillsammans i kampen mot cancer. Årets armband, som också är designat av Emma, är gjort i samma färg för att matcha bandet.  

– Vi är otroligt stolta över att Emma Örtlund designar Cancerfondens rosa band. Vi ville ha Emma som designer för att hon har en personlighet och värme som går rakt in i hjärtat. Hennes genuinitet, öppenhet och styrka både berör och inspirerar, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden.  

Vi vet att mer forskning är avgörande för att färre ska drabbas och fler ska överleva cancer. På 1980-talet överlevde 6 av 10 bröstcancer, i dag överlever nära 9 av 10. Pengarna som samlas in under Rosa Bandet-kampanjen utgör en betydande del av de pengar som Cancerfonden delar ut varje år till Sveriges främsta cancerforskning. Forskning gör skillnad och räddar liv. 

– Livet är inte rättvist när någon man älskar dör i cancer. Ingen förtjänar att få cancer, vare sig man är dum eller snäll, ung eller gammal, och ingen ska behöva förlora sin mamma eller pappa eller syster eller vän. Jag vill att så många som möjligt ska bli botade och överleva cancer. Så snälla, snälla köp Cancerfondens rosa band och bidra till forskningen. Vi kan göra något nu! NOW!”, säger Emma Örtlund.  

Köp årets rosa band!
Cancerfondens rosa band kostar 50 kronor, varav 4,40 kronor är tillverkningskostnad och resten går till Cancerfonden. Armbandet kostar 100 kronor, varav 5,50 kronor är tillverkningskostnad. Cancerfondens rosa band och armband säljs från 23 september på ICA, Apotek Hjärtat, Lindex, Interflora, ELLOS online och i Cancerfondens gåvoshop.

Bilder 
Se bifogade pressbilder. Fler bilder på årets designer och Cancerfondens rosa band och armband hittar du här.  

Mer information om kampanjen finns på www.cancerfonden.se/rosabandet

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.