Användning av kakor (cookies)

Cancerfonden använder kakor (cookies) på cancerfonden.se. En kaka är en textfil som sparas på användarens dator när du besöker en webbplats.

Kakorna används för att spara information som i sin tur kan ge besökaren på webbplatsen tillgång till olika funktioner. Samma kaka kan ibland användas av olika webbplatser.

Vissa kakor används bara under tiden som webbläsaren är igång och raderas sedan medan andra kakor sparas och kan läsas in när webbläsaren startas och webbplatsen besöks.

Varför används kakor, och till vad?

Cancerfonden använder kakor för att erbjuda funktioner på webbplatsen som t ex att komma ihåg gjorda val och ifyllda fält för att förbättra användarupplevelsen och underlätta tillgängligheten. 

Kakor används även för att samla in information om hur webbplatsen används. För Cancerfonden innebär det bland annat att vi kan hålla reda på antal besökare och vilka delar av vår webbplats som är mest besökta. Den här besöksstatistiken är anonymiserad och används som underlag för att förbättra vår webbplats.

Genom samarbetspartners samlar Cancerfonden även in anonymiserad information om vilka som besöker webbplatsen i syfte att kunna rikta annonser till dem på andra webbplatser, så kallad "intressebaserad annonsering".

Det här sker genom att vi känner igen användarens webbläsare, inte användarens identitet. Vi använder också tredjepartskakor för att kunna mäta effekten av vår egen annonsering i sociala medier. 

Om du vill undvika kakor

De flesta webbläsare accepterar kakor automatiskt. Genom att ändra inställningarna i din webbläsare kan du själv välja att antingen acceptera kakor, att bli informerad om när en kaka skapas eller att blockera kakor.

Om du väljer att blockera Cancerfondens kakor kan webbplatsens funktionalitet begränsas något. 

Här hittar du information om hur du hanterar inställningarna för kakor i din webbläsare:

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.